0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Istorie
  3. Istoria cărţilor
Carte

Istoria cărţilor

Istoria cărţilor. Editura Art
CumpărDetalii carte

Autor(i): Martyn Lyons
Editura: Art
Colecţia: Cărţi ilustrate
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 224 (19x25 cm)
Preţ: 69,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Timp de 2 500 de ani, cărţile au fost folosite de oameni pentru a guverna, a consemna istoria, a venera, a educa şi a distra.

Acest volum bogat ilustrat explorează una dintre cele mai versatile, folositoare şi durabile tehnologii inventate vreodată.

„Istoria cărţilor“ descrie evoluţia şi influenţa cărţilor în lume, de la tăbliţele cuneiforme din Sumer şi dezvoltarea caracterelor mobile până la revoluţia informatică din timpurile moderne.

Printre ilustraţiile alese cu grijă pentru această carte, veţi vedea codexurile maiaşe, suluri de papirus egiptene, manuscrise medievale cu anluminuri, capodopere ale tiparului timpuriu realizate de Gutenberg şi Aldus Manutius, atlase din epoca marilor călători şi exploratori, abecedare şi cărţi pentru copii, cărţulii de 10 cenţi şi volume manga, o serie de romane, de la Don Quijote până la Level 26, primul „roman-digi“ din lume, şi multe altele.

O desfătare pentru iubitorii cărţilor tradiţionale şi totodată o sursă de inspiraţie pentru cei fascinaţi de noile tehnologii electronice, acest volum, realizat în condiţii deosebite, celebrează puterea şi magia permanentă a cărţilor.