0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Istorie
  3. Istoria lumii
Carte

Istoria lumii

Istoria lumii. Editura Polirom
CumpărDetalii carte

Din preistorie pînă în prezent

Autor(i): J.M. Roberts, Odd Arne Westad
Editura: Polirom
Colecţia: Historia
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 1056 (16x24 cm)
Preţ: 149,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Bestseller internaţional ajuns la a şasea ediţie, „Istoria lumii“ urmăreşte evoluţia omenirii de la apariţia primilor hominizi în savana africană până la Războiul Rece şi atacul terorist din 11 septembrie 2001. Pe lângă marile civilizaţii şi figuri istorice sunt analizate perioadele de transformare, transferurile de influenţă şi putere şi progresele care au modelat lumea aşa cum o cunoaştem astăzi: apariţia scrisului şi a agriculturii, arta şi revoluţiile ştiinţifice.

Rezultatul este o lucrare remarcabilă prin puterea de sinteză, o cronică universală a vieţii oamenilor obişnuiţi, dar şi a celor aflaţi la putere, care surprinde într-o manieră originală diversitatea existenţei umane.

O lucrare excepţională. O istorie a lumii fără rival. Faptele pe care le povesteşte sunt uluitoare, iar judecăţile pe care le face sunt incontestabile.

The Observer

John Roberts a fost un istoric remarcabil, iar istoria lumii publicată de el este probabil cea mai bună dintre cele scrise în limba engleză. Când am citit-o prima dată, în adolescenţă, pe vremea când locuiam într-un oraş mic, am fost marcat de amploarea proiectului: Roberts nu doar prezintă istoria, ci o povesteşte; el trasează conturul general al dezvoltării omului fără a pierde din vedere marile poveşti care au contribuit la progresul umanităţii. Are talentul de a observa aspecte neaşteptate, abateri bruşte, chestiuni care necesită explicaţii deoarece nu se prea potrivesc cu ceea ce s-a întâmplat anterior. Crede cu tărie în capacitatea de schimbare şi transformare a omului, fără a face însă niciodată istoria teleologică, fără a crede niciodată că un aspect al istoriei noastre indică un singur rezultat posibil. Roberts înţelege complexitatea istoriei, dar şi nevoia de a o prezenta simplu, astfel încât un număr cât mai mare de oameni să aibă şansa de a reflecta asupra lucrurilor ce au creat lumea în care trăim astăzi.

Odd Arne Westad