0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Istorie
  3. Istoria nespusă a Statelor Unite ale Americii
Carte

Istoria nespusă a Statelor Unite ale Americii

Istoria nespusă a Statelor Unite ale Americii. Editura Corint
Cumpăr
Autor(i): Oliver Stone, Peter Kuznick
Editura: Corint
Anul apariţiei: 2020
Pagini: 384 (13x20 cm)
Preţ: 44,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea „Istoria nespusă a Statelor Unite ale Americii“ are la bază un serial documentar conceput, regizat, produs și narat de Oliver Stone în colaborare cu istoricul Peter Kuznick.

În carte veți descoperi fotografii tulburătoare și documente aproape necunoscute care prezintă apariția imperiului american și preocupările acestuia pentru securitatea națională începând din secolul al XIX-lea până în timpul administrației Obama.

Autorii demonstrează, pas cu pas, că politicile aberante ale administrației Bush-Cheney își au originea în trecutul acestei națiuni și explică de ce i-a fost atât de greu președintelui Obama să imprime un nou curs țării sale.

În volumul lor, concis, dar indispensabil pentru studierea istoriei americane, autorii contestă teorii considerate indiscutabile pentru a dezvălui adevărul ascuns până acum despre mărirea și decăderea imperialismului american.

Niciodată până acum, concepte promovate de americani, precum „altruismul, mărinimia și sacrificiul de sine“, nu au fost puse sub semnul întrebării cu atâta eficiență.

Jon Wiener, The Nation

Bazată pe fapte de netăgăduit.

Ann Hornaday, The Washington Post

Aceasta nu este istorie de dragul istoriei, ci istoria prezentului și viitorului nostru, de la Războiul Rece până la războiul împotriva terorii și a drogurilor.

Ed Vulliamy, The Guardian