0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Istorie
  3. Oxford. Dicţionar de istorie universală contemporană
Carte

Oxford. Dicţionar de istorie universală contemporană

Oxford. Dicţionar de istorie universală contemporană. Editura All
CumpărDetalii carte

Autor(i): Jan Palmowski
Editura: All
Anul apariţiei: 2007
Pagini: 504 (13x20 cm)
Preţ: 79,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Descoperă faptele din spatele cuvintelor! De la Stalin la Hitler, din Afghanistan până în Zimabwe şi de la globalizare la Banca Mondială, acest dicţionar cuprinde informaţii ample şi aduse la zi despre personalităţi politice, evenimente, mişcări, instituţii şi idei care au marcat istoria mondială de la 1900 până astăzi.

Prezentând deopotrivă faptele şi analiza lor, dicţionarul este un instrument indispensabil pentru oricine este interesat de problemele istoriei universale contemporane, de relaţiile internaţionale, de politicile europene.

Dicţionarul cuprinde:

  • Mai mult de 2500 de termeni-titlu acoperind istoria globală şi naţională, evoluţiile diplomatice şi problemele militare;
  • Prezentări ample ale istoriei contemporane a tuturor statelor de pe glob;
  • Analize detaliate ale activităţii liderilor politici şi militari, partidelor politice, organizaţiilor internaţionale.

Acest dicţionar este destinat atât publicului larg, cât şi celor care studiază istoria, ştiinţele politice şi relaţiile internaţionale. Primul său obiectiv este acela de a oferi o relatare corectă şi amplă a faptelor şi evenimentelor. Dicţionarul nu se reduce la o simplă abordare descriptivă, ci prezintă cauzele şi motivaţiile evenimentelor.

Există două moduri care deosebesc acest dicţionar de altele de dimensiuni asemănătoare.

Primul constă într-o prezentare separată a tratatelor, organizaţiilor şi evenimentelor, mergând de pildă, de la primul război mondial până la şocul preţului petrolului.

Al doilea, articolele sunt incluse în dezvoltarea ideilor şi religiilor importante, care au avut un impact major asupra evoluţiei politice a secolului XX.