0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Istorie
  3. Spartacus
#LoveDigital Social Media Growth Summit e un eveniment dedicat solopreneurilor, freelancerilor și coach-ilor, care, la fel ca tine, sunt gata să își amplifice prezența și influența în lumea social media.
Alătură-te celor 20+ experți și descoperă cum să-ți mărești impactul pe social media și să-ți crești afacerea online.
Înregistrează-te ACUM
Carte

Spartacus

Spartacus. Editura Corint
Autor(i): Raffaello Giovagnoli
Editura: Corint
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 496 (13x20 cm)
Preţ: 32,90 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Spartacus a fost un trac din triburile nomade, un bărbat nu doar de mare caracter și plin de curaj, ci și superior, prin inteligență și bunătate, condiției sale.(Plutarh)

Fiecare eră reinventează trecutul pentru a-și reflecta propriile priorități… Fiecare generație are nevoie de propriul Spartacus.

În secolul al XIX-lea, scriitorul italian Raffaello Giovagnoli l-a văzut pe Spartacus ca pe un precursor al lui Garibaldi.

Revoluționarii germani, urmându-l pe Karl Marx (care îl admira pe Spartacus), și-au numit organizația Liga Spartachistă.

Celebrul gladiator a fost comemorat și prin echipa de fotbal sovietică Spartak Moscova, baletul lui Aram Haciaturian și spartachiadele comuniste.

La mijlocul secolului al XX-lea, a devenit eroul progresist al romanelor scrise de Lewis Grassic Gibbon și Howard Fast, cel din urmă constituind punctul de plecare al filmului lui Stanley Kubrick din 1960.