0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Afaceri
  3. Cărţi: Management
  4. Nu aşa procedăm noi aici!
Carte

Nu aşa procedăm noi aici!

Nu aşa procedăm noi aici!. Editura Publica
CumpărDetalii carte

O poveste despre cum cresc, decad şi cresc din nou organizaţiile

Autor(i): John Kotter
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 184 (14x20 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

A fost odată ca niciodată un clan de suricate ce trăia în Kalahari, o regiune din sudul Africii. După ani de creştere constantă, seceta a redus drastic resursele clanului, iar atacurile mortale ale vulturilor s-au înmulţit. Pe măsură ce lucrurile se înrăutăţesc, armonia clanului se destramă. Echipa de conducere se ceartă cu privire la posibilele soluţii, iar sugestiile din partea lucrătorilor din prima linie primesc un răspuns demoralizant: „Nu aşa procedăm noi aici!“.

Prin urmare, Nadia, o suricată inteligentă şi aventuroasă, pleacă în căutarea unor idei noi, care să ajute clanul din care face parte şi ea, aflat în dificultate.

Descoperă un grup mult mai mic, care acţionează foarte diferit, cu mult mai multă agilitate şi muncă în echipă. Aceste suricate au dezvoltat soluţii inovatoare pentru a găsi hrană şi a scăpa de vulturi.

Dar nu totul în acest mic clan este aşa perfect cum pare la prima vedere. Poate Nadia să-şi dea seama cum să găsească modalitatea în care să combine ce e mai bun în ambele lumi – un clan mare, disciplinat, bine administrat şi un clan mic, informal, provocator – înainte de a fi prea târziu?

Această carte distilează deceniile de experienţă şi studiile premiate ale lui Kotter pentru a dezvălui de ce organizaţiile cresc şi decad şi cum pot creşte din nou când se confruntă cu dificultăţi.

Această parabolă originală ne demonstrează că, în vremuri în schimbare, suntem mai în siguranţă atunci când inovăm!

Această parabolă simplă, despre nişte mamifere cu blană, ce se confruntă cu provocarea adaptării la ameninţare, oferă noi perspective asupra călătoriei pe care o întreprind mulţi dintre noi. Genial!

Generalul în rezervă Stanley McChrystal, autorul cărţii „Echipa de echipe“

Funcţionează. Şi nu doar pentru suricate.

Gaëtan Thomas, preşedinte şi CEO al NB Power

John Kotter o face din nou. Folosirea metaforei îi ajută pe cititori să înţeleagă cerinţa fundamentală pentru a avea o organizaţie performantă: să pună inimile şi minţile membrilor echipei în folosul unei cauze convingătoare. Leadershipul permite acest lucru şi descătuşează un enorm potenţial creativ.

Leigh Morgan, COO, Fundaţia Bill şi Melinda Gates