0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Politică
  3. Cărţi: Manipulare
  4. Noile haine ale propagandei
Carte

Noile haine ale propagandei

Noile haine ale propagandei. Editura Paralela 45
CumpărDetalii carte

Autor(i): Călin Hentea,
Editura: Paralela 45
Colecţia: Total
Anul apariţiei: 2008
Pagini: 480 (13x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Fie că se vor numi într-un fel sau altul, fie că vor recurge la metode mai dure sau mai subtile, încercările de influenţare în masă ale unora faţă de alţii se vor plasa pe un trend ascendent atât în lumea militară, cât şi în cea civilă din viitorul imediat predictibil.

Oamenii politici, militarii, comercianţii, managerii, toţi vor căuta metode şi soluţii cât mai eficiente şi eficace potrivit cerinţelor lor pentru a-şi rezolva mai bine, mai repede şi mai ieftin problemele.

Calin Hentea

Autorul oferă cititorului român o lucrare care aduce nu numai o nouă perspectivă, dar şi o altă haină pentru propagandă.

Acest lucru este meritoriu şi datorită faptului că abuzul de propagandă făcut de regimurile totalitare de dreapta (nazismul, fascismul, legionarismul etc.) sau de stânga (comunismul) a condus la demonetizarea atât a conceptului, cât şi a practicii.

Propaganda are astăzi conotaţii negative, iar termenul este ocolit sau utilizat pentru a discredita adversarii politici, atât în mediul intern cât şi în cel internaţional.

Curajul şi originalitatea gândirii domnului Călin Hentea sunt evidente fie şi numai datorită faptului că prin demersul său ştiinţific a încercat reabilitarea unui concept multisecular: propaganda.

Desigur aceasta nu este şi singura soluţie. Prima a fost în sfera operaţională, unde structurile militare angajate în conflicte sau rezolvarea unor crize au trebuit să găsească soluţii pentru a evita ca ceea ce se făcea din punct de vedere al informării opiniei publice interne şi internaţionale să fie confundat cu mult hulita activitate de propagandă. Aşa s-au născut structurile de relaţii publice, PSYOPS, INFO-OPS, comunicare strategică etc.