1. Acasă
  2. Cărţi: Medicină alopată
  3. Cartea: „Cancerul - Boala Tristeţii“
Arată domenii carte
Carte

Cancerul - Boala Tristeţii

Autor(i): Dr. Teodor Vasile
Editura: Pro Editură şi Tipografie
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 364 (14x20 cm)
Preţ: 31,79 Lei
Disponibilitate: în stoc

Teodor Vasile este un fin psiholog, pasionat de practica psihoterapiei, bine cunoscut pentru acea parte a publicului care are deschidere spre universul terapiilor alternative şi complementare.

Actuala sa carte abordează problematica uneia dintre suferinţele încă necruţătoare, în ciuda progreselor terapeutice repurtate de medicina modernă: boala canceroasă. Anxietată, frământată, stresată, supusă tuturor presiunilor sociale şi unei continue poluări chimice, lumea în care trăim este victima unei patologii în care boala canceroasă, ca şi bolile neuro-degenerative şi cardiovasculare, cunosc o pondere în continuă creştere.

Din acest motiv, o lucrare dedicată uneia dintre aceste suferinţe, boala canceroasă, este foarte bine‑venită. Volumul impresionează prin vastitatea informaţiilor aduse de autor, prin susţinerea lor cu o serie de studii citate din literatură, prin complexitatea problematicii ridicate de această suferinţă, prin descrierea unui impresionant arsenal de mijloace pe care le putem avea la dispoziţie pentru prevenirea şi tratamentul acestei boli.

Un spaţiu extins este destinat pentru analiza conceptelor de sănătate şi boală şi îndeosebi a celor de medicină holistică şi integrativă, care vizează toate resursele terapeutice indiferent de originea şi timpul de apariţie.

În mod paradoxal, dezvoltarea actuală a mijloacelor tehnologice cu posibilităţile imense în domeniul farmaco-chimiei nu a redus apelul la soluţii terapeutice alternative sau, poate tocmai de aceea, au fost aduse în actualitate cu atâta insistenţă şi amploare.

Voi da un singur exemplu de beneficiu terapeutic al mijloacelor de ordin psihoterapeutic. Experienţe efectuate chiar în clinicile în care se practică medicina clasică au demonstrat că susţinerea psihologică a unui bolnav aflat în această circumstanţă grea este adesea salvatoare. Prin tehnici de autocontrol emoţional şi mental s‑a reuşit obţinerea involuţiei bolii până la definitivarea procesului de vindecare. Am citat astfel de exemple elocvente şi în lucrările noastre („În căutarea sensului pierdut“, Ed. Eikon, 2008).

Bernie Siegal este chirurg oncolog din SUA. În afară de bisturiu, el a încercat să‑i ajute pe pacienţii săi şi cu „sufletul“, învăţându‑i să‑şi controleze vindecarea uzând de tehnici simple de imaginare a acestui proces.

Siegal afirmă că circa 40% din bolnavi au reuşit să supravieţuiască bolii, unii chiar aflaţi într‑un stadiu avansat al acesteia. A sesizat prin acest studiu că tonusul psihic este vital în acest proces de autovindecare. Voinţa, optimismul, generozitatea ca structură şi la cei mai mulţi, dar nu obligatoriu, credinţa, au avut un rol esenţial.

Un rol benefic în procesul de prevenire a recidivelor şi de vindecare s‑a dovedit a avea şi păstrarea unei diete cu o alimentaţie selectată după criterii impuse mai degrabă empiric decât riguros ştiinţific. Dar nu se poate nega rolul decisiv al experienţei în faţa unei teorii fără suport.

Am citit în literatura din străinătate, şi uneori chiar şi de la noi, opinii care negau efectele terapeutice ale medicinei complementare sau alternative. Deoarece în practica mea profesională am putut verifica de‑a lungul a mai mulţi ani rezultatele tratamentelor prin homeopatie şi acupunctură, pot depune o mărturie asupra realităţii efectelor.

Acesta este şi motivul pentru care am acceptat să prezint pentru cititori această carte. Cât priveşte efectul ceaiurilor din plante, nu cred că mai trebuie cineva convins. Cu toţii am apelat la un ceai, fie şi numai pentru a ne încălzi după expunere la frig. Este inutil să spun că foarte multe medicamente se extrag din plante şi că inclusiv multe animale recurg la ajutorul lor când se îmbolnăvesc, dovedind că natura este primul şi cel mai bun medic.

Este adevărat că, pentru a fi înţelese fundamentele ştiinţifice ale acestor terapii, dincolo de experienţa practică, este nevoie de informaţii şi din domeniul altor ştiinţe decât cea medicală, cum sunt informatica, fizica modernă, ultimele date venite din aria ştiinţelor neuro-cognitive etc.

Cred că sursa majorităţii conflictelor dintre oameni, chiar şi cei de ştiinţă, constă în absenţa informaţiilor necesare pentru înţelegerea partenerului de dialog.

Se poate spune că autorul reuşeşte să descrie un adevărat compendiu, un tablou sinoptic al tuturor elementelor care fac parte în clipa de faţă din universul medicinei alternative şi complementare. Nu este omisă niciuna din posibilităţile la care se poate recurge – de la tehnicile de psihoterapie la cele oferite de experienţa milenară a medicinei tradiţionale orientale sau la cele de sorginte foarte modernă, ca programarea neurolingvistică.

Efortul depus de dr. Teodor Vasile este unul meritoriu, oferind un ghid atent documentat, scris într‑un stil clar, accesibil tuturor celor interesaţi de cunoaşterea unui univers de gândire şi experienţă la care omul a fost obligat să mediteze de‑a lungul istoriei sale pentru a‑şi amenda suferinţa şi a‑şi optimiza condiţia sa de existenţă.

Indiferent de opiniile exprimate despre acest gen de medicină de către cei mai puţin sau deloc informaţi, vor fi întotdeauna bolnavi care o vor agrea şi nimeni nu le poate interzice dreptul de opţiune, iar pe de altă parte, nu se poate ignora o experienţă a omenirii verificată de‑a lungul a mii de ani.

Este dincolo de orice dubiu că prudenţa, onestitatea şi competenţa sunt la fel de necesare aici ca în orice alt act medical, iar autorul, dr. Teodor Vasile, ne aduce, prin această carte şi prin modul în care şi‑a exercitat până acum arta sa profesională, o dovadă de seriozitate şi de certitudine.


Vă mai recomandăm:

Utile
Domenii carte

Afaceri

Afaceri
Antreprenoriat
Branding
Leadership
Management
Marketing

Agricultură ecologică

Agricultură-Grădinărit

Agricultură-Grădinărit
Apicultură
Cultura ciupercilor
Floricultură
Grădinărit
Legumicultură
Peisagistică
Pomicultură
Viticultură
Zootehnie

Alimentaţie sănătoasă

Alimentaţie sănătoasă
Raw-vegan
Reţete culinare

Animale de companie

Arhitectură

Artă

Artă
Fotografie
Muzică
Pictură
Sculptură

Arte marţiale

Astrologie

Beletristică

Biografii

Botanică

Călătorii

Cărţi pentru copii

Construcţii

Dezvoltare personală

Autocontrol
Autocunoaştere
Autoeducare
Comunicare
Creativitate
Creşterea copiilor
Dezvoltare personală
Evoluţie spirituală
Feminitate
Iertare
Inteligenţă
Iubire
Managementul timpului
Masculinitate
Menire
Motivaţional
Prosperitate şi succes
Relaţii
Relaţii de cuplu
Relaxare
Sănătate şi frumuseţe
Socializare
Transformare spirituală
Vindecare-autovindecare

Dicţionare

Diverse

Drept-Legislaţie

Ecologie

Educaţie

Energii alternative

Enigme-Conspiraţii

Etnologie

Ezoterism

Filozofie

Ghiduri

Bune practici
Ghiduri

Idei creative

Istorie

Istorie ascunsă

Medicină alopată

Cardiologie
Diabet
Medicină alopată
Oftalmologie
Vaccinuri

Medicină Naturistă

Acupunctură
Apiterapie
Art-terapie
Ayurveda
Cristaloterapie
Cromoterapie
Fitoterapie
Gemoterapie
Helioterapie
Homeopatie
Iridologie
Magnetoterapie
Medicină Naturistă
Muzicoterapie
Osteopatie
Oxiterapie
Reflexologie
Reiki
Rugăciune
Terapie prin post
Urinoterapie
Zooterapie

Politică

Manipulare
Politică

Poţi face şi singur

Psihologie

Autism
Psihogenealogie
Psihologie

Religie

Budism
Creştinism
Hinduism
Islam
Religie
Ştiinţă şi religie

Revista Nexus

Sănătate

Sexualitate

Sonicitate

Spiritualitate

Alchimie
Antropozofie
Călătorii astrale
Îngeri
Numerologie
Romanul iniţiatic
Spiritualitate
Şamanism
Viaţă după moarte
Zen

Sport

Ştiinţă

Economie
Fizică cuantică
Grafologie
Ştiinţă

Ştiinţe de frontieră

Tehnologie

Timp Liber

Umor

Yoga

Hatha-Yoga
Karma-Yoga
Tantra
Yoga

Zoologie

Cum comandContact
Toate preţurile de pe acest site au TVA inclus.
Copyright © Librăria Jovis - „Cărţi pentru o lume mai bună®

Comandă acum! Expediţia prin poştă sau curier.

A.N.P.C.
▲ Sus