0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Medicină alopată
  3. De la simptom la diagnostic în practica medicală

PROMOȚIE

Până în 7 decembrie

Reduceri între 12% și 30% la peste 1700 de titluri

Ofertă valabilă în limita stocului disponibil.

Carte

De la simptom la diagnostic în practica medicală

De la simptom la diagnostic în practica medicală. Editura All
CumpărDetalii carte

Autor(i): Camelia Diaconu
Editura: All
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 336 (17x24 cm)
Preţ: 39,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cazuri clinice reale prezentate în detaliu

Stabilirea unui diagnostic corect şi complet este unul dintre cele mai dificile procese medicale. Cea mai eficientă metodă prin care generaţiile viitoare de medici pot învăţa să parcurgă acest proces se bazează pe exemple din viaţa reală, de zi cu zi. „De la simptom la diagnostic în practica medicală“ cuprinde 35 de prezentări de cazuri clinice ale unor bolnavi cu patologie diversă şi complexă, care au fost diagnosticaţi şi trataţi în clinicile şi spitalele din România.

Abordarea practică a strategiilor diagnostice face din această carte o lectură foarte utilă, captivantă şi instructivă. Pentru a fi uşor de parcurs, fiecare caz clinic este prezentat pas cu pas, de la simptomatologie, date anamnestice, elementele examenului obiectiv, investigaţii paraclinice, diagnosticul pozitiv, probleme de diagnostic diferenţial, până la etapele de tratament şi evoluţie. Expunerile sunt completate cu date de actualitate din literatura ştiinţifică medicală, referitoare la patologia prezentată.

Lucrarea a fost realizată de un vast colectiv de autori, sub coordonarea Cameliei Cristina Diaconu. Pentru că de cele mai multe ori se impune o strânsă colaborare interdisciplinară pentru stabilirea unui diagnostic corect, autorii sunt medici de diverse specializări: medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, medicină de urgenţă, chirurgie generală, chirurgie plastică, neurologie, reumatologie, neurologie, anatomie patologică etc.

Unic în această carte:

O parte din patologia descrisă este destul de rară sau mai puţin obişnuită. De aceea, cartea îşi asumă rolul de a sublinia faptul că patologiile rare există şi de a le face cunoscute.

Public-ţintă

Lucrarea se adresează atât tinerilor medici, studenţi sau rezidenţi, cât şi medicilor cu experienţă, de diverse specializări, având în vedere diversitatea afecţiunilor prezentate.