0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Politică
  3. Cum am devenit român
Carte

Cum am devenit român

Autor(i): Székely Ervin,
Editura: Curtea Veche
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 240 (13x20 cm)
Preţ: 40,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Székely Ervin s-a născut în comunitatea maghiară din orașul Salonta, în județul Bihor. Studiile sale de drept la Universitatea „Babeș-Bolyai“ din Cluj, mandatul de deputat în Parlamentul României, funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății și activitatea de ziarist în cadrul Societății Române de Radiodifuziune i-au permis să descopere tot mai mult România și să descrie în cărțile sale cele mai interesante aspecte ale experiențelor sale.

Eroul lui Székely Ervin a fost nevoit să învețe, din primii săi ani de viață și până în prezent — în familie, în școală, în magazine, la meciurile de fotbal, în tot ceea ce a auzit, a citit și a scris — că anumite gânduri și discuții trebuie ținute secrete, deoarece toate lucrurile, acțiunile, judecățile de valoare au o dublă dimensiune: într-un fel sunt văzute de români, și în cu totul alt fel de maghiari.

Experiențele descrise în „Cum am devenit român“, născute din conviețuirea româno-maghiară, devin extrem de interesante și foarte amuzante, atunci când lucrurile nu sunt așa cum se aștepta să fie, când realitățile românești cu care intră în contact îl surprind în mod plăcut și îl fac să piardă certitudinile pe care comunitatea sa a încercat să i le transmită.

La început, totul este simplu. Suntem noi, și sunt ei. Schema este clară: noi suntem cei buni, ei sunt cei răi. Noi avem dreptate, ei nu. Rațiunea nu are nicio legătură cu asta. Apoi, lucrurile încep să se complice.

Székely Ervin