0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Politică
  3. Despre guvernarea reprezentativă
Carte

Despre guvernarea reprezentativă

Despre guvernarea reprezentativă. Editura All
Cumpăr
Autor(i): John Stuart Mill
Editura: All
Colecţia: In Nuce
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 400 (13x20 cm)
Preţ: 39,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

„Despre guvernarea reprezentativă“ este o carte plină de surprize și sugestii despre bunele practici ale guvernării, care nu trebuie să lipsească din bibliotecile celor preocupați de zona politicii.

Volumul de față a văzut prima dată lumina tiparului în 1861 și reunește principiile la care a lucrat filosoful britanic John Stuart Mill în cea mai mare parte a vieții sale.

Această lucrare publicată la mijlocul secolului al XIX-lea își păstrează prospețimea și relevanța până astăzi, când suntem tot mai aproape de a încheia a doua decadă a secolului XXI.

În primul rând, pentru că imaginează până în cele mai mici detalii acel model politic pe care îl numim „democrația reprezentativă“.

Winston Churchill spunea despre acesta că „este prost, dar e cel mai bun dintre cele pe care le-a inventat omenirea“.

John Stuart Mill îi descrie organizarea, detaliază rolul instituțiilor, felul în care sunt aleși sau numiți demnitarii și explică atribuțiile fiecăruia. Pune în evidență atu-urile, dar și vulnerabilitățile guvernării reprezentative, comparând-o cu alte sisteme politice din vremea sa. În final, ajunge la o concluzie foarte asemănătoare cu cea a premierului britanic din secolul următor.