0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Politică
  3. Despre guvernarea reprezentativă
Carte

Despre guvernarea reprezentativă

Despre guvernarea reprezentativă. Editura All
CumpărDetalii carte

Autor(i): John Stuart Mill
Editura: All
Colecţia: In Nuce
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 400 (13x20 cm)
Preţ: 39,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Despre guvernarea reprezentativă“ este o carte plină de surprize şi sugestii despre bunele practici ale guvernării, care nu trebuie să lipsească din bibliotecile celor preocupaţi de zona politicii.

Volumul de faţă a văzut prima dată lumina tiparului în 1861 şi reuneşte principiile la care a lucrat filosoful britanic John Stuart Mill în cea mai mare parte a vieţii sale.

Această lucrare publicată la mijlocul secolului al XIX-lea îşi păstrează prospeţimea şi relevanţa până astăzi, când suntem tot mai aproape de a încheia a doua decadă a secolului XXI.

În primul rând, pentru că imaginează până în cele mai mici detalii acel model politic pe care îl numim „democraţia reprezentativă“.

Winston Churchill spunea despre acesta că „este prost, dar e cel mai bun dintre cele pe care le-a inventat omenirea“.

John Stuart Mill îi descrie organizarea, detaliază rolul instituţiilor, felul în care sunt aleşi sau numiţi demnitarii şi explică atribuţiile fiecăruia. Pune în evidenţă atu-urile, dar şi vulnerabilităţile guvernării reprezentative, comparând-o cu alte sisteme politice din vremea sa. În final, ajunge la o concluzie foarte asemănătoare cu cea a premierului britanic din secolul următor.