0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Politică
  3. Mafia arabă în România
Carte

Mafia arabă în România

Mafia arabă în România. Editura Corint
CumpărDetalii carte

De la Ceauşescu la Iliescu

Autor(i): Marius Oprea
Editura: Corint
Colecţia: Istorie
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 400 (13x20 cm)
Preţ: 34,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Colecţia Corint Istorie Autori români aduce un nou titlu semnat de unul dintre cei mai importanţi autori români contemporani: „Mafia arabă în România. De la Ceauşescu la Iliescu“ de Marius Oprea.

Marius Oprea, doctor în istorie, arheolog, poet, activist civic şi demnitar, care în timpul studenţiei a fost urmărit şi anchetat de Securitate, a devenit cunoscut după Revoluţie prin cărţile despre crimele Securităţii comuniste.

Când l-am chemat în rândurile echipei prezidenţiale şi l-am însărcinat cu redactarea unui raport asupra Programului anticorupţie iniţiat în ianuarie 1997, după şapte ani în care o parte din fosta Securitate , am mizat pe faptul că va deveni un bun .

Nu m-am înşelat şi acum avem dovada. Dedicaţia cărţii de faţă, „Mafia arabă în România. De la Ceauşescu la Iliescu“, adresată unui sirian apreciat şi iubit de români, face o distincţie clară între interlopi şi arabii integraţi onest în societate, punându-i sub oprobriu pe cei care au văzut ţara .

Francezii i-au dedicat un film lui Marius Oprea, iar Guido Barella a publicat în Italia volumul La tortura del silenzio (În căutarea victimelor comunismului. Povestea lui Marius Oprea, Editura Corint, 2015).

Sper ca tot mai multe conştiinţe să se elibereze de sub , pentru a ne ajuta să cunoaştem istoria adevărată a tranziţiei postcomuniste româneşti.

Emil Constantinescu, fost preşedintele al României (1996–2000)

Istoricul Marius Oprea este şi un curajos reprezentant al mass-media din România.

În această lucrare remarcabilă, autorul dezvăluie presiunile politice exercitate în România anilor 1990 pentru a muşamaliza cazuri de trafic ilegal de arme, de contrabandă cu ţigări, de încălcări ale diferitelor embargouri impuse la nivel internaţional, toate acestea fiind simptomatice pentru o disfuncţionalitate a sistemului care ameninţa să submineze structura democratică a statului.

Pentru a avea marca autorităţii, orice analiză critică a luptei duse de România pentru a scăpa de mentalitatea şi apăsarea trecutului comunist trebuie să aprecieze şi să utilizeze contribuţia lui Marius Oprea.

Dennis Deletant, profesor de studii româneşti la universităţile din Londra, Georgetown şi Amsterdam