0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Politică
  3. Mafia arabă în România
Carte

Mafia arabă în România

Mafia arabă în România. Editura Corint
CumpărDetalii carte

De la Ceauşescu la Iliescu

Autor(i): Marius Oprea
Editura: Corint
Colecţia: Istorie
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 400 (13x20 cm)
Preţ: 34,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Colecţia Corint Istorie Autori români aduce un nou titlu semnat de unul dintre cei mai importanţi autori români contemporani: „Mafia arabă în România. De la Ceauşescu la Iliescu“ de Marius Oprea.

Marius Oprea, doctor în istorie, arheolog, poet, activist civic şi demnitar, care în timpul studenţiei a fost urmărit şi anchetat de Securitate, a devenit cunoscut după Revoluţie prin cărţile despre crimele Securităţii comuniste.

Când l-am chemat în rândurile echipei prezidenţiale şi l-am însărcinat cu redactarea unui raport asupra Programului anticorupţie iniţiat în ianuarie 1997, după şapte ani în care o parte din fosta Securitate «privatizase comunismul», am mizat pe faptul că «vânătorul de securişti» va deveni un bun «vânător de corupţi».

Nu m-am înşelat şi acum avem dovada. Dedicaţia cărţii de faţă, „Mafia arabă în România. De la Ceauşescu la Iliescu“, adresată unui sirian apreciat şi iubit de români, face o distincţie clară între interlopi şi arabii integraţi onest în societate, punându-i sub oprobriu pe cei care au văzut ţara «ca o pradă».

Francezii i-au dedicat un film lui Marius Oprea, iar Guido Barella a publicat în Italia volumul La tortura del silenzio (În căutarea victimelor comunismului. Povestea lui Marius Oprea, Editura Corint, 2015).

Sper ca tot mai multe conştiinţe să se elibereze de sub «teroarea tăcerii», pentru a ne ajuta să cunoaştem istoria adevărată a tranziţiei postcomuniste româneşti.

Emil Constantinescu, fost preşedintele al României (1996–2000)

Istoricul Marius Oprea este şi un curajos reprezentant al mass-media din România.

În această lucrare remarcabilă, autorul dezvăluie presiunile politice exercitate în România anilor 1990 pentru a muşamaliza cazuri de trafic ilegal de arme, de contrabandă cu ţigări, de încălcări ale diferitelor embargouri impuse la nivel internaţional, toate acestea fiind simptomatice pentru o disfuncţionalitate a sistemului care ameninţa să submineze structura democratică a statului.

Pentru a avea marca autorităţii, orice analiză critică a luptei duse de România pentru a scăpa de mentalitatea şi apăsarea trecutului comunist trebuie să aprecieze şi să utilizeze contribuţia lui Marius Oprea.

Dennis Deletant, profesor de studii româneşti la universităţile din Londra, Georgetown şi Amsterdam