0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Politică
  3. Nedumeririle bunului-simţ
Carte

Nedumeririle bunului-simţ

Nedumeririle bunului-simţ. Editura Şcoala Ardeleană
CumpărDetalii carte

Autor(i): Teofil Lung
Editura: Şcoala Ardeleană
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 224 (13x20 cm)
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

După succesul de care s-a bucurat volumul de reflecţii asupra omului şi a vieţuirii Mantaua lui Hipocrate (Editura Eikon, două ediţii succesive în 2012 şi 2014), profesorul Teofil Lung revine pe tărâmul eseisticii.

Noua carte pe care ne-o propune reputatul chirurg oncolog se înscrie în linia aceluiaşi umanism militant, a aceluiaşi moralism activ, care dinamitează atitudini, prejudecăţi şi inerţii pernicioase pentru natura umană şi face apel la ceea ce autorul consideră a fi valorile cheie ale unei deveniri moderne, „cele mai importante lucruri din viaţa omului“: mintea, imaginaţia şi libertatea.

Cartea lui Teofil Lung este un apel la trezirea din anestezia morală a lumii în care trăim, la trezirea din somnul nefericit al raţiunii, la schimbarea fiecăruia dintre noi – ca unică şansă de a evita riscul autodistrugerii.

Ideile surprinse între coperţile acestei cărţi se doresc a fi o pledoarie pentru trezirea la realitate a omului. Ele sunt un strigăt care îndeamnă la schimbare. Iar schimbarea trebuie să vină prin „activarea“ minţii, a gândului şi a imaginaţiei. Lenevia minţii este boala care dezumanizează omul. Numai cugetând putem aspira la adevăr, care adevăr este urmat de alt adevăr şi tot aşa… pentru că se pare că adevăr nu există pentru că nu există lumea în care ar fi trebuit să vină. De aceea între „venire“ şi „plecare“ omul trebuie să ştie că recompensa pentru faptele sale se va face în timpul acestei „călătorii“, şi nu în lumea umbrelor, de unde nimeni nu s‑a întors până acum.

Teofil Lung