0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Politică
  3. #rezist. Proteste împotriva OUG 13/2017
Carte

#rezist. Proteste împotriva OUG 13/2017

#rezist. Proteste împotriva OUG 13/2017. Editura Curtea Veche
CumpărDetalii carte

Albumul care documentează cel mai mare protest din istoria post‐decembristă a României

Autor(i): * * *
Editura: Curtea Veche
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 181 (20x20 cm)
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

„#rezist. Proteste împotriva OUG 13/2017“ este albumul prin care Curtea Veche Publishing, cu sprijinul oferit de numeroşi fotografi din ţară şi din străinătate, de importanţi jurnalişti, analişti şi oameni de cultură, documentează cel mai amplu protest din istoria postdecembristă.

Textele cuprinse în carte sunt semnate de Vintilă Mihăilescu, Andrei Oişteanu, Paula Herlo, Mircea Toma, Dragoş Bucurenci, Ioana Popescu, Liviu Papadima şi Cristian Şimonca.

În aproape 200 de pagini şi 150 de fotografii, cartea documentează protestele care au avut loc atât în România, la Bucureşti, Sibiu, Iaşi sau la Cluj, cât şi în diaspora.

Mesajele din timpul protestelor, irepetabile, intransigente, oneste, inteligente, subtile, de un umor irezistibil, arată că ne-am despărţit, pentru totdeauna, de vremurile în care, la demonstraţii, se agitau mesaje scrise de alţii cu litere albe lipite pe un fundal de pânză roşie.

Adunate într-o carte, ele devin nişte instantanee din 2017, care le arată scepticilor că o nouă generaţie de cetăţeni manifestă altfel decât se făcea, cu îndârjire, naivitate şi chiar cu ură, la începutul anilor 1990.

Fotografii care au contribuit la această carte sunt Călin Ardeleanu, Vitalie Brega, Dragoş Bucurenci, Adi Bulboacă, Alexandra Marta/Améliegraphie, Eli Driu, Andrei Dăscălescu, Dacian Foldi, Cătălin Georgescu, Dora Marian, Dragoş Ştefan Măntoiu, Ilie Micuţ-Istrate, Anda Ignat, Ovidiu Moisin, Barna Némethi, Cristian Panţuş, Cristian Păun, Alexandru Socol, Cristian Tudose, Alexandru Urdaş, Cristian Vasile.

De asemenea, Agenţia Naţională de Presă Agerpres a sprijinit realizarea acestui volum punând la dispoziţie fotografii realizate de Adrian Cuba, Constantin Duma, Silviu Matei, Simion Mechno, Alex Micsik, Cristian Nistor, Isabela Paulescu, Grigore Popescu, Radu Tuţă.

Fiind un demers civic, profitul rezultat din vânzarea cărţii va fi donat de Curtea Veche Publishing organizaţiei nonguvernamentale Funky Citizens, care desfăşoară proiectul factual.ro, primul site de fact-checking pe politicile şi declaraţiile publice din România, cu scopul de a-i motiva pe cetăţenii români în a-şi dezvolta gândirea critică.