0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Religie
  3. Sfârșitul credinței
Carte

Sfârșitul credinței

Sfârșitul credinței. Editura Herald

Religie, teroare și viitorul rațiunii

Autor(i): Sam Harris
Editura: Herald
Colecţia: Cogito
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 352 (14x21 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


În „Sfârșitul credinței“, Sam Harris face o analiză izbitoare a ciocnirii dintre rațiune și religie în lumea modernă.

Autorul se angajează într-o impresionantă analiză istorică a dispoziției noastre de a suspenda rațiunea în favoarea credințelor religioase, chiar și atunci când aceste credințe inspiră unele dintre cele mai înfiorătoare atrocități umane.

Pe lângă avertizările cu privire la implicarea religiei organizate în politica mondială, Harris se inspiră din neuroștiință, filozofie și misticismul oriental pentru a face apel la instituirea unui fundament cu adevărat modern al eticii și al spiritualității, fundament care să fie deopotrivă secular și umanist.

„Sfârșitul credinței“ articulează pericolele și absurditățile religiei organizate cu atâta ferocitate și curaj, încât m-am simțit ușurată citind-o, m-am simțit răzbunată, aproape înțeleasă la nivel personal.

Natalie Angier

„Sfârșitul credinței“ este o carte cu adevărat înspăimântătoare… Citiți-l pe Sam Harris și treziți-vă.

Richard Dawkins, The Guardian

Sam Harris lansează un atac nuclear susținut… „Sfârșitul credinței“ este o încercare curajoasă și pugilistă de a demola zidurile care acum izolează persoanele religioase de orice critică… Este o foarte mare nevoie de această carte.

Johann Hari, The Independent

Această carte va atinge o coardă sensibilă în oricine a cugetat cu privire la iraționalitatea credinței… Chiar și criticii lui Sam Harris vor trebui să admită forța cuprinzătoarei sale analize ce se întinde de la persecuția catarilor până la alcătuirea cabinetului lui George Bush.

The Economist