0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Religie
  3. Sfârşitul credinţei
Carte

Sfârşitul credinţei

Sfârşitul credinţei. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Religie, teroare şi viitorul raţiunii

Autor(i): Sam Harris
Editura: Herald
Colecţia: Cogito
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 352 (14x21 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În „Sfârşitul credinţei“, Sam Harris face o analiză izbitoare a ciocnirii dintre raţiune şi religie în lumea modernă.

Autorul se angajează într-o impresionantă analiză istorică a dispoziţiei noastre de a suspenda raţiunea în favoarea credinţelor religioase, chiar şi atunci când aceste credinţe inspiră unele dintre cele mai înfiorătoare atrocităţi umane.

Pe lângă avertizările cu privire la implicarea religiei organizate în politica mondială, Harris se inspiră din neuroştiinţă, filozofie şi misticismul oriental pentru a face apel la instituirea unui fundament cu adevărat modern al eticii şi al spiritualităţii, fundament care să fie deopotrivă secular şi umanist.

„Sfârşitul credinţei“ articulează pericolele şi absurdităţile religiei organizate cu atâta ferocitate şi curaj, încât m-am simţit uşurată citind-o, m-am simţit răzbunată, aproape înţeleasă la nivel personal.

Natalie Angier

„Sfârşitul credinţei“ este o carte cu adevărat înspăimântătoare… Citiţi-l pe Sam Harris şi treziţi-vă.

Richard Dawkins, The Guardian

Sam Harris lansează un atac nuclear susţinut… „Sfârşitul credinţei“ este o încercare curajoasă şi pugilistă de a demola zidurile care acum izolează persoanele religioase de orice critică… Este o foarte mare nevoie de această carte.

Johann Hari, The Independent

Această carte va atinge o coardă sensibilă în oricine a cugetat cu privire la iraţionalitatea credinţei… Chiar şi criticii lui Sam Harris vor trebui să admită forţa cuprinzătoarei sale analize ce se întinde de la persecuţia catarilor până la alcătuirea cabinetului lui George Bush.

The Economist