0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Politică
  3. Sub acoperire
Carte

Sub acoperire

Sub acoperire. Editura All
CumpărDetalii carte

Povestea adevărată a poliţiei secrete din Marea Britanie

Autor(i): Rob Evans, Paul Lewis
Editura: All
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 368 (13x20 cm)
Preţ: 39,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Această carte-document are puterea de a ne schimba perspectiva asupra lumii în care trăim, reunind cele mai şocante întâmplări din activitatea ofiţerilor de poliţie sub acoperire.

Rob Evans şi Paul Lewis şi-au condus ancheta jurnalistică cu profesionalism şi responsabilitate, până la ridicarea ultimului văl sub care se ascunde realitatea sumbră.

Demersul lor arată societăţii şi poliţiei că în numele apărării statului de drept nu pot fi folosite orice fel de metode şi că există reguli ale jocului, care trebuie respectate într-o democraţie.

„Acoperiţii“ lui Rob Evans şi Paul Lewis nu sunt angajaţi ai Scotland Yard-ului, ci ai poliţiei. Nu sunt spioni, ci poliţişti detaşaţi într-o unitate specială, menită să lupte împotriva „extremismului intern“.

Ei au misiunea să devină membri ai unor organizaţii susceptibile de a organiza manifestaţii de stradă în cauze de tot felul, precum încălzirea globală, drepturile animalelor, globalizarea, poluarea sau chiar denunţarea abuzurilor poliţiei. Unele din aceste organizaţii sunt alcătuite din universitari şi oameni de ştiinţă, iar potenţialul lor de a se transforma în mişcări violente, menite să pună în pericol stabilitatea statală, este cvasi-nul.

De aceea, infestarea lor cu agenţi acoperiţi, plătiţi din banii contribuabilului, sună ca o glumă proastă. În final, vreo zece dintre agenţii sub acoperire ai Brigăzii Speciale pentru Demonstraţii (BSD), devenită ulterior Serviciul Secret Naţional pentru Ordine Publică (SSNOP) au fost deconspiraţi, iar vieţile lor duble au fost scoase la lumină.

Câţi agenţi sunt, însă, încă activi în clandestinitate? Potrivit autorilor, numărul lor trebuie să fie de cel puţin zece ori mai mare.

Dacă poveştile acestea nu ar fi fost adevărate, ar fi constituit un roman de spionaj şi aventură colosal. Cartea de faţă este un strălucit şi convingător argument în favoarea libertăţii presei!

Alan White, „The New Statesman“

„De-a dreptul şocant… Atât de mulţi oameni au fost minţiţi, păcăliţi, amăgiţi – oameni care au cunoscut acei ofiţeri de poliţie vreme de ani întregi, considerându-i prieteni, iubiţi, parteneri de viaţă sau părinţi ai copiilor lor! În tot acest timp nu au avut nici cea mai mică bănuială că erau victimele unei reţele complexe de spioni. Iar această reţea era organizată şi subvenţionată de către statul britanic, care intervenea în cele mai intime aspecte ale vieţii lor.“ – Carole Cadwalladr, „The Observer“