0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Politică
 3. Superclass
Carte

Superclass

Superclass. Editura Publica
Cumpăr

Elita globală a puterii și lumea sa

Autor(i): David Rothkopf
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 536 (14x20 cm)
Preţ: 56,83 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cine are capacitatea de a influența permanent viețile a milioane de oameni de pe întreg globul?

David Rothkopf a identificat aproximativ 6.000 de astfel de persoane. Printre ei sunt șefi de state, generali, fețe bisericești, vedete rock, dar marea majoritate sunt oameni de afaceri, din toate regiunile geografice: 33% din Asia-Pacific, 21% din America de Nord, 28% din Europa, 12% din America Latină și 5% din Africa.

Criteriile folosite pentru a selecta membrii elitei sunt complicate, dar nu acestea contează. Contează cum această elită conduce guverne, corporații, mijloace de informare în masă, religii, organizații teroriste. Contează cum reușesc ei să ne controleze prezentul și să ne configureze viitorul.

Redactată pe baza a numeroase interviuri realizate în exclusivitate și pe o relatare generoasă și originală, „SUPERCLASS“ dezvăluie o societate privilegiată, cu care mulți dintre noi nu suntem familiarizați, deși membrii acesteia și acțiunile lor ne afectează viețile în mod fundamental.

Cartea analizează în profunzime legăturile dintre comunitățile globale ale liderilor care controlează cea mai mare parte a averii planetei. Ea reprezintă o examinare originală a tendințelor din interiorul „Superclasei“, tendințe care ne schimbă politicile, ne transformă instituțiile și modelează lumea în care trăim.

David Rothkopf a scris o carte extraordinară, despre acei oameni care sunt implicați în transformarea puterii economice și politice mondiale, cât și despre modul în care fac asta și motivele care-i animă. Dacă vreți să știți cum sunt stabilite alegerile pe care le aveți de făcut sau cum vă sunt condiționate viețile, atunci trebuie neapărat să citiți această carte.

CLYDE PRESTOWITZ, Președintele Institutului de Strategii Economice și autor al cărții „Three Billion New Capitalists“

„Superclass“, o carte spectaculoasă și un stil sclipitor, reprezintă esența observațiilor făcute de David Rothkopf în legătură cu relațiile și interacțiunile dintre cei mai influenți, bogați și celebri dintre semenii noștri. Autorul descrie în chip fascinant modul în care aceste conexiuni configurează peisajul economiei și politicii globale, la ora actuală, ca și felul în care vor influența ele viitoarele instituții și strategii ale planetei.

ROBERT D. HORMATS, Vicepreședinte al Goldman Sachs International și autor al cărții „The Price of Liberty: Paying for America’s Wars“

O taxonomie antrenantă și bine documentată a celor bogați și puternici, care stabilesc politica externă și conduc marile afaceri într-o lume globalizată. Rothkopf ne oferă povestea din spatele Omului de Davos.

Grație combinației unice oferite de autor - de analiză, interacțiune directă cu subiecții săi și scriitură plină de culoare - această carte devine o lectură obligatorie pentru cei interesați să înțeleagă geneza clasei conducătoare în noua economie globală.

ERNESTO ZEDILLO, Director al Centrului pentru Studiul Globalizării, al Universității Yale și fost președinte al Mexicului

Activitățile unei elite cosmopolite din ce în ce mai numeroase au efecte profunde. Ele pot fi extrem de dezirabile atunci când promovează cooperarea internațională, dar devin controversate atunci când interesele elitei sunt altele decât cele ale cetățenilor obișnuiți. Cartea lui David Rothkopf sondează cu perspicacitate aceste problematici și ar trebui citită de toți aceia care sunt preocupați de economia mondială și de sistemul global aflat în evoluție.

LAWRENCE H. SUMMERS, fost Secretar al Trezoreriei Statelor Unite

Un portret extrem de reușit al elitei globale a vremii noastre. Expert și susținător al globalizării, David Rothkopf își cunoaște subiecții și politicile acestora. El apelează la istorie, psihologie, economie și la o mulțime de povestiri relevante, pentru a ridica noi și tulburătoare întrebări despre fenomenul globalizării, așa cum îl cunoaștem noi. Cartea este inteligentă și amuzantă. Iar dacă se întâmplă să fiți un admirator al globalizării, care lasă prosperitatea și stabilitatea pe seama piețelor obiective, această lucrare vă va pune serios pe gânduri.

NANCY BIRDSALL, Președinte al Centrului pentru Dezvoltare Globală

Cuprinsul cărţii: „Superclass“

 • Prefață la ediția necartonată: Un moment de cotitură pentru superclasă?
 • Prefață la ediția cartonată
 • Introducere: Elita puterii iese la promenadă
 • FIECARE ESTE UNUL LA UN MILION: Faceți cunoștință cu superclasa
 • CETERIS NON PARIBUS: Inegalitate, repercusiune și noua ordine
 • LECȚII DE ISTORIE: Ascensiunea și decăderea elitelor
 • TRIUMFUL MULTINAȚIONAL: Finanțele și afacerile devin centrul lumii
 • GLOBALIȘTI CONTRA NAȚIONALIȘTI: Linia de demarcație politică pentru secolul viitor
 • EPOCA ASIMETRIEI: Declinul titanilor și ascensiunea războinicilor-fantomă
 • SUPERCLASA INFORMAȚIEI: Puterea ideilor
 • CUM SĂ DEVII MEMBRU AL SUPERCLASEI: Mit, realitate și psihopatologia succesului
 • VIITORUL SUPERCLASEI ȘI CE POATE SĂ ÎNSEMNE EL PENTRU NOI, CEILALȚI