0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Prosperitate şi succes
  4. Mitul talentului
Carte

Mitul talentului

Mitul talentului. Editura Paralela 45
CumpărDetalii carte

Mozart, Federer, Picasso, Beckham. Ştiinţa Succesului

Autor(i): Matthew Syed
Editura: Paralela 45
Colecţia: Cărţi practice
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 260 (13x21 cm)
Preţ: 27,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

  • De ce toţi atleţii care au alergat 100 m în mai puţin de 10 secunde au fost de culoare?
  • Ce au în comun Mozart, Venus Williams şi Michelangelo?
  • Este indicat să lăudăm inteligenţa copiilor?
  • De ce sunt jucătorii de baseball atât de superstiţioşi?

Puţine lucruri în viaţă îţi oferă satisfacţie precum înfrângerea unui rival. Ne place să câştigăm şi detestăm eşecul, indiferent unde are loc lupta - pe terenul de sport, în clasă ori la serviciu.

În această îndrăzneaţă perspectivă asupra comportamentului uman, laureatul jurnalist şi olimpic Matthew Syed explorează adevărul cu privire la natura noastră competitivă - de ce câştigăm, de ce pierdem şi cum jucăm cu adevărat jocul vieţii.

„Mitul talentului“ ne arată cum competiţia - cea mai intensă, primară şi dramatică dintre năzuinţele omului - oferă o perspectivă vitală asupra celor mai controversate aspecte ale vieţii noastre, de la biologie la economie, de la psihologie la cultură, de la genetică la rasă, de la sport la politică.

Bazându-se pe cele mai noi cercetări în domeniul neuroştiinţei şi al psihologiei, Syed distruge din temelii miturile cu privire la mediocritate, talent, performanţă şi minte.

El explică de ce unii oameni rezistă presiunilor, iar alţii cedează şi cântăreşte atent valoarea abilităţilor înnăscute şi puterea practicii, a muncii asidue şi a voinţei.

De la sex la matematică, de la motivarea copiilor la cultura marilor afaceri, „Mitul talentului“ ne arată cum competiţia oferă cheia pentru a dezlega misterele lumii.

Atractivă din punct de vedere intelectual, o lectură rapidă şi extrem de plăcută. Mi-a pus la grea încercare cele mai dragi convingeri legate de viaţă şi succes.

Jonathan Edwards, deţinătorul recordului mondial la triplu salt şi medaliat olimpic cu aur

În ultimă instanţă, „Mitul talentului“ e o carte despre creierul uman. Este amuzantă şi în acelaşi timp tragică, erudită şi imperioasă - povestea capacităţilor extraordinare pe care le avem cu toţii, iraţionalul care ne mână la succes sau la eşec, oportunităţile care ni se oferă sau pe care le ratăm.

Howard Jacobson, scriitor laureat al Kalooki Nights