0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Prosperitate şi succes
 4. Trăieşte bine, cheltuieşte mai puţin (CARTE AUDIO)
Carte

Trăieşte bine, cheltuieşte mai puţin (CARTE AUDIO)

Trăieşte bine, cheltuieşte mai puţin (CARTE AUDIO). Editura
Detalii carte

12 secrete pentru o viaţă mai bună

Autor(i): Ruth Soukup
Editura: ACT şi Politon
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 1DVD (14x14 cm)
Preţ: 54,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Pe DVD se află un fişier MP3 de 7 ore şi 9 minute.

Cartea audio „Trăieşte bine, cheltuieşte mai puţin“ reprezintă mai mult decât un instrument de economisire a banilor sau o simplă colecţie de lucruri care trebuie sau nu trebuie să le faceţi din punct de vedere financiar. Este despre a trăi bine şi a cheltui mai puţin.

„Trăieşte bine, cheltuieşte mai puţin“ se bazează pe lecţii dure, învăţate atât din greşelile cât şi din succesele autoarei. „Pentru că sunt creştină, se bazează, de asemenea, pe ce m-a învăţat Biblia despre viaţă bună şi, ca atare, include unele versete biblice.“(Ruth Soukup)

Mai multe informaţii despre cartea audio „Trăieşte bine, cheltuieşte mai puţin“

Mesajul „niciodată nu-i destul“ pe care societatea îl transmite, o viaţă irosită de dorinţa de a avea întotdeauna mai mult NU ESTE Viaţă bună. Supraconsumul este o boală.

Trebuie să învăţăm să ne controlăm iubirea pentru bani, sau ea ne va controla pe noi.

Ruth Soukup spune că dezvoltarea disciplinei de a controla cheltuielile este un obicei care nu va face altceva decât să se reverse asupra fiecărui aspect din viaţă. Nu puteţi avea o viaţă cu adevărat productivă, mulţumită şi plină de bucurie, dacă finanţele voastre sunt un haos. Viaţa bună şi stabilitatea financiară merg mână-n mână.

Mulţumirea este o alegere. Dacă nu vă clarificaţi ce e cel mai important în vieţile voastre, este uşor să fiţi purtaţi pe val de orice vă iese în cale. Biblia este destul de clară când vine vorba să informeze care ar trebui să vă fie priorităţile:

Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credinţa, blândeţea, înfrânarea, curăţia; împotriva unora ca acestea nu este lege.

Galateni 5:22-23

Dragostea să fie nefăţarnică. Urâţi răul, alipiţi-vă de bine. În iubire frăţească, unii pe alţii iubiţi-vă; în cinste, unii altora daţi-vă întâietate.

Romani 12:9-10

Succesul sau talentul altuia, nu îl neagă pe al vostru. Este necesar să vă concentraţi asupra propriului drum, apoi să călcaţi pe calea voastră cum puteţi mai bine.

Ruth Soukup spune că în momentul în care încetaţi să vă mai comparaţi vieţile cu cei pe care îi percepeţi ca având mai mult, se întâmplă o magie ciudată. Când oamenii îşi deschid inimile doar cât să vadă binecuvântările care le-au fost date deja, întreaga lor viziune asupra lumii se schimbă de la jind la recunoştinţă copleşitoare şi bucurie.

Ocolirea ispitei de a dori mai mult înseamnă şi ocolirea ispitei de a cumpăra mai mult.

Punctul optim este acela în care se intersectează cele mai mari pasiuni, talente şi abilităţi ale voastre. A trăi în punctul optim reprezintă curajul de a vă urma visurile, de a vă asuma riscuri şi de a munci mai din greu decât v-aţi imaginat vreodată că e posibil pentru a vă îndeplini ţelurile.

Probabil că pentru mulţi oameni este incredibil de înfricoşător să îşi urmeze visurile. Există un potenţial de eşec la care se gândesc. Acest lucru îi face vulnerabili şi la criticile celor care nu înţeleg. De cele mai multe ori este dificilă găsirea unui echilibru între a tânji sănătos după ceva mai mult şi a alege pacea. Însă cum îşi poate găsi cineva punctul optim dacă este captiv la o slujbă, într-un oraş sau într-o situaţie care nu-i place?Orice om este binecuvântat cu un set de daruri şi abilităţi speciale. Toate darurile vin de la Dumnezeu, pentru a-L sluji şi a-L slăvi:

 • Darurile sunt felurite, dar acelaşi Duh. Şi felurite slujiri sunt, dar acelaşi Domn. Şi lucrările sunt felurite, dar este Acelaşi Dumnezeu care lucrează toate în toţi.Corinteni 12:4-6
 • Câteva ponturi practice pe care Ruth Soukup le oferă pentru stabilirea eficace şi concretă a ţelurilor:
  • Clarificaţi-vă obiectivul;
  • Fixaţi-vă un termen limită;
  • Fragmentaţi ţelurile mari;
  • Urmăriţi-vă progresul;
  • Creaţi răspundere;
  • Sărbătoriţi-vă succesul.

  Oricine aţi fi şi oriunde v-aţi îndrepta, întotdeauna va exista ceva care vă va distrage atenţia pe drum. Poate fi o schimbare a rutinei, un obstacol neaşteptat. „Căci Dumnezeu nu ne-a dat duhul temerii, ci al puterii şi al dragostei şi al înţelepciunii.“ (2 Timotei 1:7)

  Oricât de important este să stabiliţi obiceiuri bune şi tipare pentru ceva ce chiar doriţi să faceţi, e la fel de important să eliminaţi acele treburi care cer timp, dar n-aduc valoare. Mereu vor exista mai multe activităţi decât aveţi voi timp, şi mult mai multe oportunităţi, ispite şi obligaţii decât speraţi vreodată să le puteţi gestiona în mod rezonabil.

  Dependenţa de cumpărături. Conform unui studiu din 2006 al Facultăţii de Medicină Stanford, aproximativ 6% dintre americani sunt consideraţi efectiv „dependenţi de cumpărături“. Mitul cumpărăturilor ca hobby, a devenit atât de răspândit încât, în special femeile, aproape că se simt vinovate dacă nu le place cu adevărat să meargă la cumpărături.

  Într-o cultură de consumerism, presiunea de a cheltui şi de a continua să cheltuiţi (chiar până în punctul colapsului financiar) este intensă. A cumpăra mai mult decât este nevoie nu dă naştere decât la nemulţumire. Nu vă lăsaţi prinşi în această euforie.

  „Pacea financiară“ poate fi definită ca: o stare de armonie reciprocă în privinţa banilor; eliberarea de gândurile sau emoţiile opresive legate de cheltuială; armonie în relaţiile personale şi eliberarea de conflictul sau disensiunile legate de finanţele personale; mulţumirea cuiva cu ce are.

  „Libertatea financiară şi pacea financiară merg mână-n mână, dar în timp ce una dintre acestea provine din muncă grea şi disciplină, cealaltă poate veni doar de sus.“

  Pacea financiară începe cu rugăciune şi o schimbare a atitudinii. Libertatea financiară începe prin crearea şi respectarea unui buget realist. Cele mai multe cheltuieli se pot împărţi în două categorii mari: acelea pe care trebuie să daţi banii şi acelea pe care doriţi să daţi banii.

  A pune bani deoparte pentru viitor nu este un lux, este o necesitate. Elementul de bază din fiecare buget ar trebui să fie economiile.

  Nu eşti bogat până nu ai ceva ce banii nu pot cumpăra.

  Garth Brooks