0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Psihologie
  3. Abordarea cognitiv-comportamentală în sexologie
Carte

Abordarea cognitiv-comportamentală în sexologie

Abordarea cognitiv-comportamentală în sexologie. Editura ASCR
CumpărDetalii carte

Autor(i): Viorel Lupu
Editura: ASCR
Colecţia: Psihologul expert
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 172 (16x24 cm)
Preţ: 38,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Această carte prezintă atât teoretic, cât şi practic tehnici de psihoterapie cognitiv-comportamentală aplicabile la persoanele cu tulburări sexuale.

Lucrarea se adresează în primul rând studenţilor şi masteranzilor în psihologie clinică şi psihoterapie, psihosexologie şi medicină, interesaţi de abordările recente din domeniul psihoterapiei.

De asemenea, cartea prezintă interes şi pentru rezidenţii şi medicii specialişti şi primari din domeniul psihiatriei, pentru medicii de orice specialitate, precum şi pentru psihoterapeuţi.

Cazurile practice descrise în ultima parte a cărţii ilustrează concret modalitatea de aplicare a tehnicilor cognitiv-comportamentale în tulburările sexuale, fiind deosebit de utile practicienilor.

Tehnicile asupra cărora se opreşte autorul şi care sunt utilizate în terapia cognitiv-comportamentală implică cele trei niveluri: comportamental, cognitiv şi emoţional.

Mediul înconjurător influenţează răspunsurile individuale, dar relaţia individ-mediu poate fi remodelată favorabil de către şi pentru subiect, în condiţiile unei terapii competente.