0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Autoeducare
  4. Călărind propriul tigru
Carte

Călărind propriul tigru

Călărind propriul tigru. Editura ASCR
Cumpăr

Stratagemele folosite în artele marțiale sau cum să rezolvăm probleme dificile recurgând la soluții simple

Autor(i): Giorgio Nardone
Editura: ASCR
Colecţia: Psihologie și viață
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 112 (14x20 cm)
Preţ: 38,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Călărind propriul tigru“ este o expresie metaforică: a reuși să realizezi ceva aparent imposibil. În realitate, cum am putea convinge un tigru să se lase călărit? Acest deziderat pare extrem de dificil, dacă nu de-a dreptul utopic.

Totuși, dacă ne eliberăm din captivitatea logicii obișnuite, din cea a raționalității și a așa-numitului „simț comun“, a fi călare pe un tigru devine nu doar posibil, ci și realizabil.

Această carte încearcă să explice arta rezolvării situațiilor problematice personale prin utilizarea de soluții aparent simple.

Această artă nu presupune recurgerea la „adevărul“ liniștitor, care rezidă în cunoștințele certe cu privire la realitatea care ne înconjoară și la relația pe care o avem cu aceasta, ci mai degrabă la utilizarea stratagemelor care nesocotesc uzanțele și canoanele raționalității.

Istoria omenirii abundă de exemple de stratageme capabile să răstoarne soarta unei situații: este suficient să ne gândim la Ulise și calul troian construit la îndemnul său, care reprezintă esența mitizată a inteligenței strategice.

Nădăjduiesc că voi putea ghida cititorul în această realitate aparent magică, unde „Tot secretul constă în faptul că nu există secrete“, ci doar subtilități.

Potrivit unui aforism al lui Aldous Huxley, „Realitatea nu este ceea ce ni se întâmplă, ci ceea ce facem noi cu ce ni se întâmplă“.