0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Alimentație sănătoasă
  3. Alimentație inteligentă
Carte

Alimentație inteligentă

Coperta cărții: Alimentație inteligentă. de la editura Viață și sănătate.
Cartea: Alimentație inteligentă
Autor: Emil Rădulescu,
Editura: Viață și sănătate
Cumpăr
Autor(i): Emil Rădulescu,
Editura: Viață și sănătate
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 375 (14x20 cm)
ISBN:9789731019482
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Niciodată interesul pentru sănătate n-a fost mai mare ca în zilele noastre și, în același timp, niciodată n-au circulat mai multe informații eronate.

Cartea „Alimentația inteligentă“ prezintă răspunsuri sprijinite pe ultimele date științifice, la întrebările celor care caută un stil de viață sănătos.

Cuprinsul cărţii: „Alimentație inteligentă“

  • Cuvânt înainte
  • INTRODUCERE
    • Ce este sănătatea?
    • Sănătatea cere respectarea unor legi
    • Sănătatea e legată de familie și de prieteni
  • PREVENIREA BOLILOR
    • De ce îmbătrânim?
    • Bătrânețe fericită
    • Creativitatea și îmbătrânirea
    • Veșnic tânăr
    • Ce determină stilul de viață?
    • Stilul de viață influențează sănătatea și longevitatea
    • O dietă pentru toate timpurile
    • Să învățăm de la maimuțe?
    • Cine se alimentează mai sănătos?
    • Factorul uman în diversificarea alimentației
    • Factorul uman în alegerea și consumul de alimente,
    • Psihicul și alimentația
    • Templu plutitor pentru plăceri culinare
    • Alimentația și sistemul imunitar
    • Suntem ceea ce mâncăm
    • Digestia alimentelor
  • COMBUSTIBILUL ORGANISMULUI UMAN:
  • GLUCIDELE SAU HIDRAȚII DE CARBON
    • Glucidele simple
    • Polizaharidele
    • Amidonul rezistent
    • Indicele glicemic
    • Dulce, dar mortal
    • Cerealele
    • Alimentație inteligentă
    • Fără pâine nu se poate
    • Produsele cerealiere integrale nu sunt vătămătoare
    • Cartoful
    • Băuturile nealcoolice
    • Înlocuitorii de zahăr
  • CAROSERIA ȘI PIESELE DE SCHIMB: PROTEINELE
    • Aminele heterociclice
    • Să mâncăm pește?
    • Mai multe proteine?
    • Boala Creutzfeldt-Jakob și alte infecții transmise prin alimente de origine animală
    • Să mai consumăm carne?
    • Hrana mileniului al treilea: carne sau cereale?
  • LUBRIFIANȚII: GRĂSIMILE
    • Acizii grași
    • Efectele acizilor grași mononesaturați asupra sănătății
    • Acizii grași polinesaturați - Acizii grași esențiali
    • Efectele acizilor grași polinesaturați omega- asupra sănătății
    • Efectele acizilor grași omega-3 asupra sănătății
    • Efectele acizilor grași TRANS asupra sănătății
    • Colesterolul - de obicei prea mult, niciodată prea puțin
    • Uleiurile în alimentație
    • Uleiul de măsline, nucile și semințele uleioase
    • Consumul de grăsimi și stările depresive
    • Iminenta pandemie de boli cardiovasculare
  • ADEVĂRUL DESPRE SOIA
    • Soia și pubertatea precoce
    • Soia și inhibitorii proteazelor
    • Soia și cancerul
    • Soia și bolile cardiovasculare
    • Avantajele folosirii boabelor de soia
  • ALIMENTAȚIA VEGETARIANĂ