Alimentație inteligentă
Autor(i): Emil Rădulescu,
Editura: Viață și sănătate
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 375 (14x20 cm)
ISBN:9789731019482
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: în stoc
Editura: Viață și sănătate
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 375 (14x20 cm)
ISBN:9789731019482
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: în stoc
Niciodată interesul pentru sănătate n-a fost mai mare ca în zilele noastre și, în același timp, niciodată n-au circulat mai multe informații eronate.
Cartea „Alimentația inteligentă“ prezintă răspunsuri sprijinite pe ultimele date științifice, la întrebările celor care caută un stil de viață sănătos.
Cuprinsul cărţii: „Alimentație inteligentă“
- Cuvânt înainte
- INTRODUCERE
- Ce este sănătatea?
- Sănătatea cere respectarea unor legi
- Sănătatea e legată de familie și de prieteni
- PREVENIREA BOLILOR
- De ce îmbătrânim?
- Bătrânețe fericită
- Creativitatea și îmbătrânirea
- Veșnic tânăr
- Ce determină stilul de viață?
- Stilul de viață influențează sănătatea și longevitatea
- O dietă pentru toate timpurile
- Să învățăm de la maimuțe?
- Cine se alimentează mai sănătos?
- Factorul uman în diversificarea alimentației
- Factorul uman în alegerea și consumul de alimente,
- Psihicul și alimentația
- Templu plutitor pentru plăceri culinare
- Alimentația și sistemul imunitar
- Suntem ceea ce mâncăm
- Digestia alimentelor
- COMBUSTIBILUL ORGANISMULUI UMAN:
- GLUCIDELE SAU HIDRAȚII DE CARBON
- Glucidele simple
- Polizaharidele
- Amidonul rezistent
- Indicele glicemic
- Dulce, dar mortal
- Cerealele
- Alimentație inteligentă
- Fără pâine nu se poate
- Produsele cerealiere integrale nu sunt vătămătoare
- Cartoful
- Băuturile nealcoolice
- Înlocuitorii de zahăr
- CAROSERIA ȘI PIESELE DE SCHIMB: PROTEINELE
- Aminele heterociclice
- Să mâncăm pește?
- Mai multe proteine?
- Boala Creutzfeldt-Jakob și alte infecții transmise prin alimente de origine animală
- Să mai consumăm carne?
- Hrana mileniului al treilea: carne sau cereale?
- LUBRIFIANȚII: GRĂSIMILE
- Acizii grași
- Efectele acizilor grași mononesaturați asupra sănătății
- Acizii grași polinesaturați - Acizii grași esențiali
- Efectele acizilor grași polinesaturați omega- asupra sănătății
- Efectele acizilor grași omega-3 asupra sănătății
- Efectele acizilor grași TRANS asupra sănătății
- Colesterolul - de obicei prea mult, niciodată prea puțin
- Uleiurile în alimentație
- Uleiul de măsline, nucile și semințele uleioase
- Consumul de grăsimi și stările depresive
- Iminenta pandemie de boli cardiovasculare
- ADEVĂRUL DESPRE SOIA
- Soia și pubertatea precoce
- Soia și inhibitorii proteazelor
- Soia și cancerul
- Soia și bolile cardiovasculare
- Avantajele folosirii boabelor de soia
- ALIMENTAȚIA VEGETARIANĂ