0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Psihologie
  3. Emoţie şi cogniţie
Carte

Emoţie şi cogniţie

Emoţie şi cogniţie. Editura ASCR
CumpărDetalii carte

Lateralizare cerebrală. Diferenţe individuale şi de gen

Autor(i): Andrei C. Miu
Editura: ASCR
Colecţia: Psihologul expert
Anul apariţiei: 2008
Pagini: 204 (17x24 cm)
Preţ: 36,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Prin abordarea neurocognitivă a emoţiilor, autorul relevă importanţa cunoaşterii teoretice a creierului, precum şi impactul patologiei complexe a sistemului nervos asupra multiplelor dimensiuni ale societăţii.

Studiile care alcătuiesc această carte reprezintă investigaţii în domeniul neuroştiinţelor cognitive ale afectivităţii, publicate anterior în reviste internaţionale de mare prestigiu.

Printre contribuţiile majore ale cercetărilor cuprinse în această carte, poate fi menţionat faptul că autorul român realizează, în literatura internaţională, prima metaanaliză asupra relaţiei dintre anxietatea ca trăsătură (TA) şi variaţia frecvenţei cardiace (HRV).

Este, de asemenea, pentru prima dată când se demonstrează că anxietatea ca stare reduce variaţia frecvenţei cardiace. Şi este tot pentru prima oară în literatura de specialitate când paradigma experimentală Iowa Gambling Task (IGT) se adaptează şi se utilizează pentru copiii de 3 şi 4 ani, pentru a proba un rezultat extrem de important: că între 3 şi 4 ani, asistăm la o maturare accelerată a cortexului prefrontal ventromedial şi că această maturare este mai rapidă la băieţi decât la fete.