0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Psihologie
 3. Jumătate inocentă, jumătate înţeleaptă
Carte

Jumătate inocentă, jumătate înţeleaptă

Jumătate inocentă, jumătate înţeleaptă. Editura Trei
CumpărDetalii carte

Povestiri despre relaţia dintre terapeut şi pacient

Autor(i): Susie Orbach
Editura: Trei
Colecţia: Psihologie-Psihoterapie
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 320 (17x24 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Se spune că instrumentul psihoterapeutului este propria personalitate – el se lasă atins afectiv de pacient, şi îşi foloseşte propriile reacţii emoţionale ca sursă de informaţii despre pacient.

Volumul de faţă ilustrează prin şapte povestiri de psihoterapie modul în care sentimentele pacientului şi analistului, transferul şi contratransferul, se întrepătrund, generând experienţa unică a fiecărei terapii, şi modul în care terapeutul îşi analizează şi utilizează reacţiile contratransferenţiale

Susie Orbach reuşeşte să recreeze pentru cititori atmosfera din cabinet, în care relaţia terapeutică reprezintă un spaţiu special în care pot fi făcute noi descoperiri care îi permit pacientului să se schimbe.

Îi întâlnim, printre alţii, pe Adam, seducătorul vampirizant, Belle, care nu se poate opri din a fabrica minciuni şi pe Joanne, care se automutilează. Istoriile lor de viaţă şi terapie sunt completate de scurte incursiuni clarificatoare în teoria şi tehnica terapeutică.

A început să-şi confrunte teroarea de abandon, ura lui pentru femei, nevoia lui de a avea putere asupra lor şi felurile în care făcuse asta. Toate aceste teme au putut fi desfăşurate între noi, dar nu atât de dramatic ca fantasmele erotice care penetraseră relaţia noastră. Descoperisem că e mai uşor şi să explorez ura lui faţă de mine, frica lui că l-aş putea părăsi, dorinţa lui de a avea putere asupra mea. Puteam să mă descurc cu toate astea. Pâinea şi untul terapiei. Doar eroticul a fost cel în jurul căruia am fost nevoită să mă confrunt atât de dramatic cu propriile mele sentimente şi să încerc să disting de ce seducţia lui era atât de captivantă. Până una alta, se gândea încă la sex, tot aşa cum persista atracţia faţă de femei, dar acum începeau să facă parte din viaţă, nu să-i constituie viaţa.

Autoarea

Terapia este în mod bazal o relaţie intimă care explorează unele dintre cele mai profunde întrebări cărora trebuie să le răspundem ca fiinţe umane. Problemele legate de felul în care putem avea încredere, despre cum dezamăgirea sfâşie sufletul, despre cum dragostea şi ura sunt în legătură una cu cealaltă, despre ce înseamnă sexualitatea pentru individ, despre cum trădarea ne îndepărtează de ceilalţi şi despre cum îndrăznim să ne deschidem iarăşi, toate acestea sunt jucate în relaţia terapeutică.

Autoarea

Cuprinsul cărţii: „Jumătate inocentă, jumătate înţeleaptă“

 • O cameră cu privelişte
 • Vampirul Casanova
 • Belle
 • Paşi în întuneric
 • Greutatea este o problemă…
 • Imposibilitatea sexului
 • Şi astfel
 • Reflecţii şi întrebări
 • Mulţumiri
 • Note