0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Psihologie
  3. Reglarea emoțională și importanța ei clinică
Carte

Reglarea emoțională și importanța ei clinică

Reglarea emoțională și importanța ei clinică. Editura All
Autor(i): Dr. Radu Vrasti,
Editura: All
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 176 (13x20 cm)
Preţ: 26,90 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Cum definim și cum tratăm tulburarea de reglare emoțională

Emoțiile sunt o parte importantă a vieții noastre, afectându-ne major acțiunile, deși nu întotdeauna suntem conștienți de prezența lor.

Abilitatea de a înțelege și balansa emoțiile se numește reglare emoțională sau control emoțional.

De ce este importantă reglarea emoțională? Pentru că reprezintă un element esențial pe care se sprijină civilizația umană. Interacțiunile dintre oameni depind de modul în care simțim și ne exprimăm emoțiile.

Conceptul de „tulburare de reglare emoțională“ intervine atunci când apar probleme în privința controlului emoțiilor. De cele mai multe ori, o persoană care are astfel de probleme își va descrie stările alegând etichete precum depresiv, anxios, nervos, supărat, agitat. Mult mai rar va apela la nararea autentică a trăirilor personale, declarând că este instabil, impulsiv, emoțional, necontrolat, incapabil de a se calma, ușor de frustrat etc.

Cartea Dr. Radu Vrasti prezintă într-o formă succintă problema tulburării de reglare emoțională, din perspectiva medicinei și a psihologiei clinice.

În plus, aduce informații de ultimă oră despre cum trebuie înțeleasă, definită, diagnosticată și „tratată“ atât medicamentos cât și psihoterapeutic.