0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Psihologie
  3. Reglarea emoţională şi importanţa ei clinică
Carte

Reglarea emoţională şi importanţa ei clinică

Reglarea emoţională şi importanţa ei clinică. Editura All
CumpărDetalii carte

Autor(i): Dr. Radu Vrasti
Editura: All
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 176 (13x20 cm)
Preţ: 26,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cum definim şi cum tratăm tulburarea de reglare emoţională

Emoţiile sunt o parte importantă a vieţii noastre, afectându-ne major acţiunile, deşi nu întotdeauna suntem conştienţi de prezenţa lor.

Abilitatea de a înţelege şi balansa emoţiile se numeşte reglare emoţională sau control emoţional.

De ce este importantă reglarea emoţională? Pentru că reprezintă un element esenţial pe care se sprijină civilizaţia umană. Interacţiunile dintre oameni depind de modul în care simţim şi ne exprimăm emoţiile.

Conceptul de „tulburare de reglare emoţională“ intervine atunci când apar probleme în privinţa controlului emoţiilor. De cele mai multe ori, o persoană care are astfel de probleme îşi va descrie stările alegând etichete precum depresiv, anxios, nervos, supărat, agitat. Mult mai rar va apela la nararea autentică a trăirilor personale, declarând că este instabil, impulsiv, emoţional, necontrolat, incapabil de a se calma, uşor de frustrat etc.

Cartea Dr. Radu Vrasti prezintă într-o formă succintă problema tulburării de reglare emoţională, din perspectiva medicinei şi a psihologiei clinice.

În plus, aduce informaţii de ultimă oră despre cum trebuie înţeleasă, definită, diagnosticată şi „tratată“ atât medicamentos cât şi psihoterapeutic.