0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Psihologie
  3. Terapia rațional-emotivă și comportamentală
Carte

Terapia rațional-emotivă și comportamentală

Terapia rațional-emotivă și comportamentală. Editura All
Cumpăr

Ghidul terapeutului

Autor(i): Dr. Albert Ellis, Catharine MacLaren,
Editura: All
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 200 (13x20 cm)
Preţ: 24,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Acesta este un ghid de referință pentru specialiștii în sănătate mintală.

Albert Ellis, creatorul revoluției cognitive în psihologie, reunește în acest ghid dedicat terapeuților practicanți prezentări aprofundate ale teoriilor și procedurilor din domeniu, studii de caz și zeci de exerciții.

Terapia rațional-emotivă și comportamentală (REBT) se bazează pe ipoteza că emoțiile, cogniția și comportamentul nu sunt funcții umane independente una de cealaltă. Atunci când simțim, gândim și acționăm; atunci când acționăm, simțim și gândim; iar atunci când gândim, simțim și acționăm.

Arareori, în situații izolate din viață, oamenii doar simt, doar gândesc sau doar acționează. Atunci când sunt tulburați, oamenii simt-gândesc-acționează într-o manieră disfuncțională și dăunătoare lor, iar după ce își depășesc tulburările, își schimbă, aproape invariabil, o parte din concepții, din reacțiile emoționale și din activitățile lor.

Abordarea integrativă a lui Albert Ellis s-a transformat într-o ramură a psihoterapiei eficientă și larg răspândită, astfel încât sute de mii de pacienți s-au bucurat de beneficiile modelului REBT aplicat de terapeuții lor.

Inclusiv terapia cognitiv-comportamentală modernă își are rădăcinile în teoriile raționale ale lui Ellis.

Lucrarea de față prezintă teoria și practica REBT, tehnici cognitive, tehnici emotive și empirice, tehnici comportamentale și modalitățile de integrare ale modelului REBT în alte terapii.

Această recentă prezentare a terapiei rațional-emotive și comportamentale este succintă, ușor de înțeles și aduce laolaltă, într-un mod ordonat și clar structurat, numeroase considerente practice, precum și considerente filosofice și teoretice. Citiți-o cu atenție, aplicați-i principiile și metodele, iar beneficiile nu vor întârzia să apară, atât pentru dumneavoastră, ca terapeuți, cât și pentru clienții dumneavoastră.