Reconstrucția. Cum să-ți refaci viața după divorț sau despărțire
Metoda celor 19 pași pentru a-ți reîncepe viața când simți că totul se năruie în jurul tău
Autor(i): Bruce Fisher, Robert AlbertiEditura: Herald
Colecţia: Pas în doi
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 424 (14x21 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile
„Reconstrucția. Cum să-ți refaci viața după divorț sau despărțire“ este cartea de care ai nevoie pentru a-ți reîncepe viața atunci când simți că tot ce-ai construit până atunci se năruie în jurul tău.
Fiind considerată în repetate rânduri cea mai bună carte pentru cei aflați într-un divorț sau la capătul unei relații importante din viața lor, a cunoscut numeroase reeditări, a fost tradusă în mai mult de 10 limbi și s-a vândut în peste un milion de exemplare în decursul timpului.
Modelul Reconstrucției după divorț în 19 pași al lui Bruce Fisher este rezultatul a peste 20 de ani de cercetări și evaluări și a integrat feedbackul unui număr uriaș de participanți la seminarele organizate de autor pentru cei divorțați.
El reprezintă cea mai bine documentată strategie disponibilă în prezent, ajutând oamenii din întreaga lume să depășească dificultățile acestei etape conflictuale de viață. În același timp, urmând acest model, părinții reușesc să-și ajute la rândul lor copiii, învățând să construiască în timp relații sănătoase cu aceștia și cu noi parteneri de viață.
Prezentând în mod simbolic procesul reconstrucției ca pe un urcuș anevoios pe muntele vieții, volumul de față vă oferă instrumentele necesare pentru a încheia ascensiunea și a ajunge în vârf, acolo unde priveliștea și sentimentul reușitei ne răsplătesc toate eforturile. Aceste instrumente vă vor ajuta:
- Să depășiți furtunile emoționale ce însoțesc despărțirea și să gestionați sentimentele ce apar pe traseul reconstrucției: negarea, furia, frica, singurătatea, suferința;
- Să vă înțelegeți mai bine pe dvs. și pe partenerul de viață, răspunzându-vă la întrebările obsedante „de ce m-a părăsit?“, „cum am ajuns aici?“, „de ce a eșuat căsnicia mea?“, „merit să fiu iubit (a)?“ și altele;
- Să vă redobândiți încrederea în sine și în ceilalți;
- Să vă construiți autonomia și integritatea personală, obținând astfel capacitatea de a face cele mai bune alegeri în viitor.
După divorț urmează un proces de adaptare – cu un început, un sfârșit și pași specifici de învățare pe parcurs. Când simți o durere, ești nerăbdător să afli cum te poți vindeca. Dacă ești precum cei mai mulți dintre noi, probabil că ai deja câteva tipare distructive de comportament de ceva timp – poate chiar din copilărie. Schimbarea este dificilă. Cât timp ai fost angrenat într-o relație de iubire, poate că te-ai simțit suficient de bine să nu simți nevoia de schimbare. Dar acum a apărut suferință. Ce este de făcut? Ei bine, poți folosi suferința ca motivație pentru a învăța și a crește. Nu este ușor. Dar poți.
Spaimele prin care treci la începutul separării sunt ca un viscol. Unde să te ascunzi? Cum să-ți găsești drumul? Preferi să nu urci muntele, căci până și aici, la baza lui, te simți copleșit (a). Cum să ajungi sus, când ești convins (a) că poteca va deveni mai întunecoasă, mai amenințătoare, mai înfricoșătoare? Vrei să te ascunzi, să găsești brațele cuiva în care să te adăpostești și să fugi de furtună înspăimântătoare. […] Cum faci față temerilor tale? Ce faci când descoperi spaimele care te-au paralizat? Poți găsi curajul de a le înfrunta, ca să fii gata să urci muntele?
Cuprinsul cărţii: „Reconstrucția. Cum să-ți refaci viața după divorț sau despărțire“
- Mulțumiri
- Cuvânt‑înainte
- Introducere la Ediția a IV‑a
- Cărămizile reconstrucției
- Negarea: „Nu pot să cred că mi se întâmplă mie!“
- Teama: „Mi‑e tare teamă!“
- Adaptarea: „Dar a funcționat când eram copil!“
- Singurătatea: „Niciodată nu m‑am simțit mai singur (ă)“
- Prietenia: „Unde au dispărut cu toții?“
- Vinovăție/Respingere: Cel care părăsește: 1; Cel părăsit: 0
- Suferința: „Am acest sentiment cumplit că am pierdut ceva“
- Furia: „Naiba să‑l ia de ticălos!“
- Renunțarea: Desprinderea este dificil de realizat
- Autoaprecierea „Poate că totuși nu sunt un om chiar așa de rău!“
- Tranziția: „Mă trezesc și dau la o parte resturile“
- Sinceritatea: „Mă ascundeam sub o mască“
- Iubirea: „M‑ar putea iubi cineva cu adevărat?“
- Încrederea: „Rana mea de iubire începe să se vindece“
- Relaționarea: „Cultivarea relațiilor mă ajută la reconstrucție“
- Sexualitatea: „Mă interesează, dar îmi este teamă!“
- Celibatul: „Vrei să spui că este în ordine?“
- Finalitatea: „Acum am scopuri pentru viitor“
- Libertatea: De la crisalidă la fluture
- ANEXA A: Copiii sunt mai puternici decât crezi
- Procesul cărămizilor reconstrucției pentru copii
- ANEXA B: Separarea pentru vindecare
- O alternativă a divorțului
- ANEXA C: Contract pentru separarea pentru vindecare
- ANEXA D: Cărămizile reconstrucției pentru văduvi
- Resurse