0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Religie
  3. Dicţionar al religiilor
Carte

Dicţionar al religiilor

Dicţionar al religiilor. Editura Polirom
CumpărDetalii carte

Autor(i): Mircea Eliade, Ioan Petru Culianu
Editura: Polirom
Colecţia: Biblioteca Ioan Petru Culianu
Anul apariţiei: 2007
Pagini: 448 (13x20 cm)
Preţ: 43,30 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cu colaborarea lui H.S. Wiesner.

Religiile în treizeci şi trei de capitole. O carte citită pretutindeni în lume.

Îţi fac o propunere de colaborare: un „Dicţionar al religiilor“, la care mă gândesc de mult. Volumul va fi semnat Eliade-Culianu şi sper că va deveni indispensabil, va fi tradus în multe limbi…

Mircea Eliade către Ioan Petru Culianu, 25 iunie 1975

Înfăptuind vechiul proiect al profesorului său, Culianu a publicat „Dicţionarul religiilor“ în 1990.

De atunci acesta a fost într-adevăr tradus în peste douăzeci de limbi şi este un bestseller mereu reeditat; el propune o sinteză de istorie comparată a religiilor, în care se regăsesc concentrate informaţii privitoare la evenimente, idei şi personalităţi religioase, fondatori şi profeţi, cărţi sacre, ritualuri, reforme şi curente spirituale determinante în evoluţia umanităţii.

Lucrare de referinţă, „Dicţionarul religiilor“ integrează în prezentarea religiilor ipoteze metodologice cognitive novatoare, combinând acurateţea lor cu accesibilitatea textului.

Toate religiile sunt hărţi ale minţii omeneşti. De ce au religiile atât de multe lucruri în comun? Pentru că oricare două hărţi ale minţii omeneşti trebuie în mod necesar să se suprapună, măcar într-un colţ. Cu cât aceste hărţi sunt mai întinse, cu atât au ele mai multe în comun. Religii precum creştinismul şi budismul, bazate pe instituţii monastice care au eliberat de grijile zilnice numeroase minţi omeneşti, făcându-le să mediteze timp îndelungat, mii de ani, tind să creeze hărţi complexe ale realităţii, care coincid în multe privinţe.

Ioan Petru Culianu