0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Religie
  3. Dicționar al religiilor
Carte

Dicționar al religiilor

Autor(i): Mircea Eliade, Ioan Petru Culianu
Editura: Polirom
Colecţia: Biblioteca Ioan Petru Culianu
Anul apariţiei: 2007
Pagini: 448 (13x20 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cu colaborarea lui H.S. Wiesner.

Religiile în treizeci și trei de capitole. O carte citită pretutindeni în lume.

Îți fac o propunere de colaborare: un „Dicționar al religiilor“, la care mă gândesc de mult. Volumul va fi semnat Eliade-Culianu și sper că va deveni indispensabil, va fi tradus în multe limbi…

Mircea Eliade către Ioan Petru Culianu, 25 iunie 1975

Înfăptuind vechiul proiect al profesorului său, Culianu a publicat „Dicționarul religiilor“ în 1990.

De atunci acesta a fost într-adevăr tradus în peste douăzeci de limbi și este un bestseller mereu reeditat; el propune o sinteză de istorie comparată a religiilor, în care se regăsesc concentrate informații privitoare la evenimente, idei și personalități religioase, fondatori și profeți, cărți sacre, ritualuri, reforme și curente spirituale determinante în evoluția umanității.

Lucrare de referință, „Dicționarul religiilor“ integrează în prezentarea religiilor ipoteze metodologice cognitive novatoare, combinând acuratețea lor cu accesibilitatea textului.

Toate religiile sunt hărți ale minții omenești. De ce au religiile atât de multe lucruri în comun? Pentru că oricare două hărți ale minții omenești trebuie în mod necesar să se suprapună, măcar într-un colț. Cu cât aceste hărți sunt mai întinse, cu atât au ele mai multe în comun. Religii precum creștinismul și budismul, bazate pe instituții monastice care au eliberat de grijile zilnice numeroase minți omenești, făcându-le să mediteze timp îndelungat, mii de ani, tind să creeze hărți complexe ale realității, care coincid în multe privințe.

Ioan Petru Culianu