0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ştiinţă
  3. Cuşca de sticlă
Carte

Cuşca de sticlă

Cuşca de sticlă. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Automatizarea şi noi

Autor(i): Nicholas Carr
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 304 (14x20 cm)
Preţ: 43,35 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Nicholas Carr trece dincolo de ştirile despre roboţi industriali, maşini care se conduc singure, computere vestimentare ori medicină digitalizată pentru a explora costurile ascunse ale tendinţei noastre de a permite software-ului să ne domine munca, dar şi timpul liber.

Bazându-se pe studii de psihologie şi neuroştiinţe care arată cât de dependente sunt fericirea şi satisfacţia oamenilor de eforturile dificile pe care le fac în viaţa reală, Carr dezvăluie ceva ce suspectam deja: atenţia dedicată ecranelor computerelor ne rupe de lume şi ne creează o stare de nemulţumire.

În stilul său caracteristic, care îmbină istoria, filozofia, poezia şi ştiinţa, Carr ne oferă o călătorie intelectuală de la scrierile şi teoriile lui Adam Smith şi Alfred North Whitehead până la cele mai noi studii despre atenţie, memorie şi fericire, culminând într-o meditaţie despre cum putem folosi tehnologia pentru a îmbogăţi experienţa umană.

Inteligenţa artificială poartă acest nume dintr-un motiv întemeiat – nu este naturală, nici umană. După cum argumentează foarte elegant şi convingător Nicholas Carr în „Cuşca de sticlă“, este timpul ca oamenii să-şi recapete arta de a gândi. Este timpul să inventăm o lume în care maşinile servesc nevoile şi dorinţele umanităţii.

Don Norman, director al University of California San Diego Design Lab

Scrisă cu o obiectivitate foarte bine controlată, „Cuşca de sticlă“ te sperie însă mai tare ca un thriller SF. Cartea îi forţează pe cititori să reflecteze asupra a ceea ce bănuiesc deja, dar nu vor încă să admită, anume despre modurile în care tehnologia ne modifică vieţile. Fie că-ţi place sau nu, cu toţii suntem răspunzători de viitorul acestei planete neglijabile care se roteşte în jurul Soarelui.

Mihaly Csikszentmihalyi, profesor de psihologie Claremont Graduate University

Nick Carr este un gânditor neobişnuit, care înţelege că progresul tehnologic este atât necesar, cât şi îngrijorător.

Cuşca de sticlă
Clay Shirky, autor al cărţii „Here Comes Everybody“

„Cuşca de sticlă“ ne ajută să înţelegem de ce aşa-numitele câştiguri ale „revoluţiei tehnologice“ pot avea un preţ mare sub forma unor pierderi pe care nu le vedem, fiind subtile şi nuanţate, însă foarte puternice.

Evan Seliger, Forbes Magazine