0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Spiritualitate
 3. Maestrul meu
Carte

Maestrul meu

Maestrul meu. Editura Ram Chandra
CumpărDetalii carte

Esenţa iubirii pure

Autor(i): Parthasarathi Rajagopalachari
Editura: Ram Chandra
Anul apariţiei: 2007
Pagini: 202 (13x20 cm)
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În postscript-ul ediţiilor precedente, am relatat o experienţă care, în 1974, a condus la scrierea acestei cărţi. A fost rezultatul a ceea ce cred că reprezenta o comandă interioară, din lăuntrul meu, venită din partea Maestrului.

Voi încerca acum să relatez întâmplările anterioare acelui moment, ceea ce ar putea explica de ce chemarea Maestrului mi-a fost încredinţată mie. Maestrul meu a fost grav bolnav în prima parte a anului 1974 şi, în cele din urmă, a trebuit internat în spitalul din Lucknow, unde, aproape o lună, s-a aflat într-o stare de comă profundă.

Datorită vârstei sale înaintate - avea 75 de ani - existau temeri adânci, chiar dacă neexprimate, că sfârşitul îi era aproape. Faptul că şi-a redobândit cunoştinţa şi, mai apoi, că avea să-şi recapete sănătatea a constituit un adevărat miracol pentru cei mai mulţi dintre noi.

A fost un privilegiu pentru mine să fiu cu el o parte din timpul în care a fost internat. De asemenea, după ce a fost externat din spitalul din Lucknow, l-am însoţit la Shahjahanpur şi am stat multe zile cu el până când starea sănătăţii lui s-a îmbunătăţit, după calvarul de o lună.

Acela a fost contextul în care mi-a mărturisit că mă alesese reprezentantul său spiritual, pentru ca, la momentul cuvenit, să-i succed la preşedinţia Misiunii. Acelea au fost, pentru mine, zile pline de emoţie, în care am lăcrimat adeseori. Acelea au fost zilele binecuvântate, când iubirea lui blândă şi atotcuprinzătoare se revărsa asupra mea ca o ploaie măruntă de primăvară sub un soare strălucitor. Totodată, au fost şi zile de cea mai mare intimitate între noi, când părea că nu aveam nimic altceva decât cele două identităţi ale noastre. Era ca şi cum el ar fi înlăturat toate barierele ce ne separau şi eram împreună într-o preafericită comuniune, care probabil că ar fi fost greu de retrăit ulterior.

A fost un timp de nemărginita fericire pentru mine şi, în mod surprinzător, o perioadă de maximă tristeţe, pentru că de pe atunci m-am confruntat cu certitudinea că, într-o zi, mult iubitul meu Maestru mă va părăsi pentru a trece pe tărâmul cel luminos. Această certitudine aproape că îmi frângea inima. El intui acest lucru în mod firesc dintr-o singură privire, dojenindu-mă blând pentru asemenea gânduri şi spunându-mi „Voi fi cu tine mulţi ani de aici înainte. Nu-ţi face griji pentru asta acum. Doamna Davis mi-a spus că voi trăi până în 2006 sau 2007 şi alţii mi-au spus acelaşi lucru. Aşa că nu plânge. Voi mai fi cu tine mult timp. Cu toţii trebuie să plecăm într-o bună zi. Dar, îţi repet, ziua aceea este încă foarte departe.“

În felul acesta mă dojenea şi, deopotrivă, mă liniştea. Cu toate acestea, nu puteam să îndur gândul că va veni timpul când nu va mai fi cu mine şi, astfel, am început să trăiesc acea durere ascunsă din inima mea, care nu m-a mai părăsit şi care, în 1983, a devenit o realitate crudă şi devastatoare pentru tot restul vieţii mele.

Această conştientizare m-a determinat să reflectez la ce aveam de făcut pentru a mă strădui să-i arăt iubirea mea şi pentru a-mi exprima gratitudinea faţă de El, pentru că darurile iubirii Lui nu erau daruri mărunte!

Meditam tot timpul asupra a ceea ce aveam de făcut, aşa încât în inima mea a apărut o necesitate stringentă, ca o obsesie. Aceasta era starea mea de spirit, starea mea interioară în timpul şederii mele în Madurai - şi tot acolo s-a întâmplat miracolul acelui ordin interior, venit de la El, care a rezultat în scrierea acestei cărţi. Este convingerea mea că o asemenea necesitate interioară stringentă trebuie să se clădească prin propria noastră strădanie şi că atunci ajutorul Său se cristalizează înlăuntrul nostru, făcând totul posibil. Iubirea noastră pentru El, ea singură, poate face orice posibil.

Cuprinsul cărţii: „Maestrul meu“

 • Cuvânt înainte
 • Maestrul
  • Prima întâlnire
  • Mediul
  • Toleranța
  • Datoria
  • Iubirea
 • Învățătura și munca sa
  • Calea Spiritului
  • Abordarea realității
  • Rolul Maestrului
  • Experiențe spirituale
  • Darul eliberării
 • Postscript
 • Glosar