0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ştiinţă
  3. Marea şansă a existenţei

PROMOȚIE

Până în 7 decembrie

Reduceri între 12% și 30% la peste 1700 de titluri

Ofertă valabilă în limita stocului disponibil.

Carte

Marea şansă a existenţei

Marea şansă a existenţei. Editura Humanitas
Detalii carte

Evoluţia şi dezvoltarea omului

Autor(i): Alice Roberts
Editura: Humanitas
Colecţia: Ştiinţă
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 392 (14x20 cm)
Preţ: 52,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Simplul fapt că existăm este o mare şansă. Suntem rezultatul unei înlănţuiri de evenimente extraordinare şi improbabile: mamiferele au avut norocul de a le supravieţui dinozaurilor; un mic grup de primate a sfidat condiţiile vitrege şi a reuşit să supravieţuiască, acum câteva milioane de ani, în savanele Africii; şi, nu în ultimul rând, am avut şansa ca părinţii noştri să se întâlnească.

Alice Roberts explorează deopotrivă corpul uman şi trecutul nostru evolutiv şi se foloseşte de ultimele descoperiri în embriologie şi paleontologie pentru a decodifica urmele pe care le-a lăsat evoluţia omului atât în fazele prin care trece embrionul, cât şi în anatomia corpului adult.

Părţile corpului sunt explorate pe rând, pentru a elucida legătura dintre strămoşii noştri şi omul modern. Felul în care se dezvoltă părţile corpului încă din uter şi funcţionarea lor în timpul vieţii adulte reflectă istoria speciei umane şi sunt calea spre a înţelege locul pe care-l ocupăm în marele arbore al vieţii.

În stilul ei foarte personal, Alice Roberts spune o poveste care ne apropie de strămoşii noştri, de începuturile noastre ca organisme monocelulare – şi ni se dezvăluie totodată drept un autor plin de farmec.

Personajul principal din poveste eşti, de fapt, TU. E vorba despre moştenirea ta evolutivă şi despre dezvoltarea ta embrionară, în timpul căreia ai crescut şi te-ai schimbat până ai căpătat formă umană. Aceasta e cea mai bună poveste despre creaţie, fiindcă este adevărată. Şi, în plus, e plină de revelaţii destul de bizare.

Alice ROBERTS