0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Universul elegant
Carte

Universul elegant

Universul elegant. Editura Humanitas

Supercorzi, dimensiuni ascunse și căutarea teoriei ultime

Autor(i): Brian Greene
Editura: Humanitas
Colecţia: Știință
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 448 (13x20 cm)
Preţ: 43,34 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Visul dintotdeauna al fizicienilor a fost găsirea unei teorii ultime care să explice toate fenomenele din univers într-un cadru unitar și elegant. Până de curând însă, microcosmosul (descris de mecanica cuantică) și macrocosmosul (descris de relativitatea generală) păreau imposibil de adus la un numitor comun.

În ultimele decenii a apărut totuși un candidat redutabil la titlul de teorie ultimă: teoria corzilor. Ea presupune o regândire radicală a noțiunilor de spațiu, timp și particulă, și chiar a ideilor pe care se întemeiază cunoașterea științifică.

„Universul elegant“e prima carte în limba română care oferă o prezentare sistematică, limpede și intuitivă a teoriei corzilor.

Brian Greene, el însuși fizician de vârf cu contribuții importante în domeniu, reușește aici marea performanță de a face accesibile publicului larg, fără nici o pregătire științifică, cercetări de ultimă oră și idei pe cât de abstracte, pe atât de tulburătoare ce par să conducă spre teoria ultimă.

Nominalizată la premiul Pulitzer, „Universul elegant“ este probabil cea mai citită carte de știință apărută în anii din urmă.

A explica totul este una dintre cele mai mari provocări cu care s-a confruntat știința. Și, pentru prima dată, teoria corzilor oferă cadrul ce pare a avea profunzimea necesară acestei întreprinderi.

Brian GREENE