0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ştiinţă
  3. Universul într-o coajă de nucă
Carte

Universul într-o coajă de nucă

Universul într-o coajă de nucă. Editura Humanitas
CumpărDetalii carte

Autor(i): Stephen W. Hawking
Editura: Humanitas
Colecţia: Paşi peste graniţe
Anul apariţiei: 2007
Pagini: 220 (19x25 cm)
Preţ: 95,37 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Stephen Hawking, unul dintre cei mai influenţi gânditori contemporani, e cunoscut nu numai pentru ideile sale îndrăzneţe, dar şi pentru modul clar şi plin de spirit în care ştie să le exprime.

„Universul într-o coajă de nucă“ ne poartă către frontierele fizicii actuale, acolo unde realitatea e deseori mai stranie decât ficţiunea, pentru a explica publicului larg principiile care guvernează universul.

Peisajul e fantastic: particule, suprafeţe şi corzi se mişcă în unsprezece dimensiuni, găurile negre se evaporă şi dispar, luând cu ele taina lor, iar sămânţa din care s-a născut universul e o infimă coajă de nucă.

Perspectivele pe care Hawking le deschide sunt şi ele fabuloase: călătoria în timp, viitorul unei omeniri dominate de inteligenţă artificială, soarta finală a universului.

„Universul într-o coajă de nucă“, publicată pentru prima dată în Anglia şi Statele Unite în 2001, continuă celebrul best-seller „Scurta istorie a timpului“ şi se adresează publicului larg, preocupat de naşterea şi soarta universului şi a omului, având, în plus, o extrem de bogată, elegantă şi sugestivă componentă grafică, ce o face să arate ca un adevărat album de artă.

Apariţia ei în România va constitui, nu ne îndoim, un mare eveniment, dovada interesul arătat de mai multe reviste care au publicat în avanpremieră ample fragmente însoţite de ilustraţii spectaculoase.