0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Universul într-o coajă de nucă
Carte

Universul într-o coajă de nucă

Universul într-o coajă de nucă. Editura Humanitas
Autor(i): Stephen W. Hawking
Editura: Humanitas
Colecţia: Pași peste granițe
Anul apariţiei: 2007
Pagini: 220 (19x25 cm)
Preţ: 95,37 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Stephen Hawking, unul dintre cei mai influenți gânditori contemporani, e cunoscut nu numai pentru ideile sale îndrăznețe, dar și pentru modul clar și plin de spirit în care știe să le exprime.

„Universul într-o coajă de nucă“ ne poartă către frontierele fizicii actuale, acolo unde realitatea e deseori mai stranie decât ficțiunea, pentru a explica publicului larg principiile care guvernează universul.

Peisajul e fantastic: particule, suprafețe și corzi se mișcă în unsprezece dimensiuni, găurile negre se evaporă și dispar, luând cu ele taina lor, iar sămânța din care s-a născut universul e o infimă coajă de nucă.

Perspectivele pe care Hawking le deschide sunt și ele fabuloase: călătoria în timp, viitorul unei omeniri dominate de inteligență artificială, soarta finală a universului.

„Universul într-o coajă de nucă“, publicată pentru prima dată în Anglia și Statele Unite în 2001, continuă celebrul best-seller „Scurta istorie a timpului“ și se adresează publicului larg, preocupat de nașterea și soarta universului și a omului, având, în plus, o extrem de bogată, elegantă și sugestivă componentă grafică, ce o face să arate ca un adevărat album de artă.

Apariția ei în România va constitui, nu ne îndoim, un mare eveniment, dovada interesul arătat de mai multe reviste care au publicat în avanpremieră ample fragmente însoțite de ilustrații spectaculoase.