0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. What if? Ce-ar fi dacă?
Carte

What if? Ce-ar fi dacă?

Răspunsuri științifice serioase la întrebări ipotetice absurde

Autor(i): Randall Munroe
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 440 (14x20 cm)
Preţ: 52,98 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Milioane de oameni vizitează săptămânal site-ul xkcd.com ca să lectureze binecunoscutele benzi desenate online ale lui Randall Munroe.

Desenele sale simple despre știință, tehnologie, limbaj și iubire, răspunsurile sale documentate la întrebările cele mai ciudate ale fanilor săi:

  • Ce s-ar întâmpla dacă aș face o baie într-un bazin de combustibil nuclear uzat?
  • S-ar putea construi un rucsac cu propulsie din mitraliere care trag în jos, spre pământ?
  • Ce-ar fi dacă un cutremur de 15 grade pe scara Richter ar lovi orașul New York?
  • E posibilă o tornadă de foc?

sunt urmărite de foarte mulți vizitatori.

Răspunsurile lui Munroe sunt o capodoperă de claritate, inteligență, voioșie și precizie. Autorul explică orice, de la efectele relativiste ale unei mingi de baseball aruncate aproape cu viteza luminii până la nenumăratele modalități oribile în care ai muri dacă te-ai apuca să construiești un tabel al lui Mendeleev folosind chiar elementele respective.

„Ce-ar fi dacă?“ este o sărbătoare a informației pentru fanii xkcd și pentru toți cei care adoră ipotezele.

xkcd a devenit o lectură obligatorie pentru toți pasionații de tehnologie din lume. Internetul a creat o legătură excepțională între Munroe și cititorii săi. Aceștia pun în practică, în viața reală, ideile ciudate pe care Munroe le prezintă prin intermediul benzilor sale desenate.

The New York Times

Cu un regim consecvent de glume din zona matematicii, a fizicii și cu un optimism de-a dreptul antisocial, Randall Munroe, creatorul xkcd, face un trafic demn de NBC.com sau de Oprah.com. Succesul benzilor sale desenate rezidă nu doar în faptul că Munroe comentează subcultura tocilarilor pasionați de tehnologie, ci că o și întruchipează.

Wired, o ediție despre „Oameni care au format trecutul planetei – după 20 de ani“

Benzile desenate xkcd, îndrăgite de tocilari, sunt hazlii și accesibile tuturor. Uneori sunt dureros de cinice, alteori denotă inteligență socială. Câteodată nu sunt altceva decât un umor esoteric pe care programatorii sau oamenii de știință trebuie neapărat să ni-l explice ca să-l înțelegem. Ce-și propune Munroe este să ambaleze cantități uriașe de informații interesante într-un pachet mic. Xkcd e nu atât un site de benzi desenate, cât o fabrică de idei și experiențe împărtășite.

Onion AV Club