0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ştiinţă
  3. What if? Ce-ar fi dacă?
Carte

What if? Ce-ar fi dacă?

What if? Ce-ar fi dacă?. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Răspunsuri ştiinţifice serioase la întrebări ipotetice absurde

Autor(i): Randall Munroe
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 440 (14x20 cm)
Preţ: 52,98 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Milioane de oameni vizitează săptămânal site-ul xkcd.com ca să lectureze binecunoscutele benzi desenate online ale lui Randall Munroe.

Desenele sale simple despre ştiinţă, tehnologie, limbaj şi iubire, răspunsurile sale documentate la întrebările cele mai ciudate ale fanilor săi:

  • Ce s-ar întâmpla dacă aş face o baie într-un bazin de combustibil nuclear uzat?
  • S-ar putea construi un rucsac cu propulsie din mitraliere care trag în jos, spre pământ?
  • Ce-ar fi dacă un cutremur de 15 grade pe scara Richter ar lovi oraşul New York?
  • E posibilă o tornadă de foc?

sunt urmărite de foarte mulţi vizitatori.

Răspunsurile lui Munroe sunt o capodoperă de claritate, inteligenţă, voioşie şi precizie. Autorul explică orice, de la efectele relativiste ale unei mingi de baseball aruncate aproape cu viteza luminii până la nenumăratele modalităţi oribile în care ai muri dacă te-ai apuca să construieşti un tabel al lui Mendeleev folosind chiar elementele respective.

„Ce-ar fi dacă?“ este o sărbătoare a informaţiei pentru fanii xkcd şi pentru toţi cei care adoră ipotezele.

xkcd a devenit o lectură obligatorie pentru toţi pasionaţii de tehnologie din lume. Internetul a creat o legătură excepţională între Munroe şi cititorii săi. Aceştia pun în practică, în viaţa reală, ideile ciudate pe care Munroe le prezintă prin intermediul benzilor sale desenate.

The New York Times

Cu un regim consecvent de glume din zona matematicii, a fizicii şi cu un optimism de-a dreptul antisocial, Randall Munroe, creatorul xkcd, face un trafic demn de NBC.com sau de Oprah.com. Succesul benzilor sale desenate rezidă nu doar în faptul că Munroe comentează subcultura tocilarilor pasionaţi de tehnologie, ci că o şi întruchipează.

Wired, o ediţie despre „Oameni care au format trecutul planetei – după 20 de ani“

Benzile desenate xkcd, îndrăgite de tocilari, sunt hazlii şi accesibile tuturor. Uneori sunt dureros de cinice, alteori denotă inteligenţă socială. Câteodată nu sunt altceva decât un umor esoteric pe care programatorii sau oamenii de ştiinţă trebuie neapărat să ni-l explice ca să-l înţelegem. Ce-şi propune Munroe este să ambaleze cantităţi uriaşe de informaţii interesante într-un pachet mic. Xkcd e nu atât un site de benzi desenate, cât o fabrică de idei şi experienţe împărtăşite.

Onion AV Club