0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Tehnologie
  3. Introducere în rețele de calculatoare
Carte

Introducere în rețele de calculatoare

Introducere în rețele de calculatoare. Editura Eikon
Autor(i): Dan Popa
Editura: Eikon
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 240 (14x21 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Dan Popa are peste 20 de ani de experiență în rețele de calculatoare. Este absolvent al Facultății de Informatică a Universității Al. I Cuza, actualmente Doctor în Informatică.

În calitate de student a participat la instalarea rețelei PECO Iași, lucrând cu firma PC AMI.

A lucrat atât în Direcția de telecomunicații a Romtelecom – astăzi Telekom - unde a început prin a lucra cu servere Novell și Linux precum și într-o altă companie privată.

A participat la instalarea rețelei WAN a Romtelecom, a gestionat și instalat servere cu protocoale mixte TCP/IP și IPX/SPX în cadrul Universității „Vasile Alecsandri“ din Bacău, unde ține un curs de rețele de calculatoare studenților de la grupele IFR, la programul de studii Informatică.

O parte dintre lucrările de laborator care însoțesc acest curs sunt strânse în prezentul volum, atât descrierile cât și fișierele de lucru.

Software-ul de proiectare și simularea a rețelelor, CORE, folosit în volum a fost distribuit gratuit împreună cu Ubuntu Linux 16.04 și a fost realizat de Boeing împreună cu universitarii din Europa.

CORE reprezintă o alternativă la experimentele de laborator, scumpe, făcute cu zeci de echipamente. Studiindu-l și cunoscându-l se poate acumula o experiență mai greu de dobândit în alte moduri.