0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Tehnologie
  3. Introducere în reţele de calculatoare
Carte

Introducere în reţele de calculatoare

Introducere în reţele de calculatoare. Editura Eikon
CumpărDetalii carte

Autor(i): Dan Popa
Editura: Eikon
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 240 (14x21 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Dan Popa are peste 20 de ani de experienţă în reţele de calculatoare. Este absolvent al Facultăţii de Informatică a Universităţii Al. I Cuza, actualmente Doctor în Informatică.

În calitate de student a participat la instalarea reţelei PECO Iaşi, lucrând cu firma PC AMI.

A lucrat atât în Direcţia de telecomunicaţii a Romtelecom – astăzi Telekom - unde a început prin a lucra cu servere Novell şi Linux precum şi într-o altă companie privată.

A participat la instalarea reţelei WAN a Romtelecom, a gestionat şi instalat servere cu protocoale mixte TCP/IP şi IPX/SPX în cadrul Universităţii „Vasile Alecsandri“ din Bacău, unde ţine un curs de reţele de calculatoare studenţilor de la grupele IFR, la programul de studii Informatică.

O parte dintre lucrările de laborator care însoţesc acest curs sunt strânse în prezentul volum, atât descrierile cât şi fişierele de lucru.

Software-ul de proiectare şi simularea a reţelelor, CORE, folosit în volum a fost distribuit gratuit împreună cu Ubuntu Linux 16.04 şi a fost realizat de Boeing împreună cu universitarii din Europa.

CORE reprezintă o alternativă la experimentele de laborator, scumpe, făcute cu zeci de echipamente. Studiindu-l şi cunoscându-l se poate acumula o experienţă mai greu de dobândit în alte moduri.