0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Yoga
  3. Natchintanai
Carte

Natchintanai

Autor(i): Shiva Yoga Swami
Editura: Andromeda
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 92 (10x14 cm)
Preţ: 11,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Există o singură Realitate, care este DUMNEZEU ori „Acela“ (tat), astfel încât, „realizarea Adevărului“ înseamnă să devii conștient de faptul că ești una cu DUMNEZEU sau, cu alte cuvinte, să devii conștient de faptul că „tu ești Acela“ (tat tvam asi). Acesta este înțelesul profund și adevărat al lui „cunoaște-te pe tine însuți“.

Căci cel care ajunge să se cunoască cu adevărat pe sine cunoaște atunci totul și devine astfel o ființă care a atins eliberarea spirituală supremă, fiind încă într-un trup omenesc, jivanmukta. Pentru o asemenea ființă nu a mai rămas nimic de făcut în această lume, decât să-i ajute plină de bunăvoință și pe alții să ajungă la aceeași realizare supremă. O asemenea ființă este un adevărat maestru spiritual, sat-guru.

Ființele care au atins această stare sunt destul de rare. Totuși, un asemenea „suflet realizat“ a trăit în Jaffna, în nordul Ceylonului, vreme de peste nouăzeci de ani, părăsindu-și definitiv trupul în anul 1964. Această carte reproduce fragmente din scrierile, scrisorile și cântecele sale, care au izvorât în mod spontan din ființa lui, fiind notate apoi de către cei prezenți. Astfel, nu a fost implicat niciun proces

intelectual, iar Yoga Swami a putut fi gura prin care Divinul vorbea.