0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Afaceri
  3. Inteligenţa financiară
Carte

Inteligenţa financiară

Inteligenţa financiară. Editura Curtea Veche
Detalii carte

Ghidul managerului pentru înţelegerea adevăratei semnificaţii a cifrelor

Autor(i): Karen Berman, Joe Knight, John Case
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Profit
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 272 (15x24 cm)
Preţ: 36,60 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Să înţelegem finanţele şi ceea ce se ascunde în spatele acestora!

Ar fi normal ca orice manager de afacere să utilizeze datele financiare pentru a lua decizii, a aloca resurse şi a stabili cheltuieli bugetare. Dar, adevărul este că celor mai mulţi le este greu să aplice şi cele mai simple instrumente financiare în munca lor cotidiană. Chiar şi managerii care se consideră cunoscători ai domeniului financiar este posibil să nu înţeleagă din ce este formată o situaţie financiară, iar foarte mulţi iau numerele drept literă de lege, când ar trebui să le pună sub semnul întrebării.

În cartea „Inteligenţa financiară“, Karen Berman şi Joe Knight prezintă elementele de bază ale finanţelor, oferind însă o dimensiune suplimentară. Capitolele succinte şi uşor de citit ne învaţă principii fundamentale, într-o manieră pe care oricine o poate înţelege şi aplica în mod corect. Dar, în plus, autorii ne poartă şi în culise, pentru a ne arăta de unde vin cifrele. Cum nimeni nu poate cuantifica totul, contabilii şi directorii financiari se bazează întotdeauna pe estimări, ipoteze şi decizii proprii, care pot îndrepta cifrele într-o direcţie sau alta. Cartea de faţă vă ajută să recunoaşteţi şi să înţelegeţi aceste abateri, să le contestaţi şi să le corectaţi atunci când este necesar, utilizând aceste informaţii pentru a deveni un manager mai bun.

Bazându-se pe experienţa acumulată în urma consilierii a zeci de mii de manageri şi angajaţi din numeroase organizaţii de top, Berman şi Knight oferă cititorilor o înţelegere aprofundată a:

  • Conceptelor fundamentale necesare în efectuarea evaluărilor financiare: interpretarea conturilor de profit şi pierdere, bilanţurilor contabile, fluxurilor de disponibilităţi etc.;
  • Artei finanţelor: separarea datelor concrete de presupuneri şi estimări;
  • Mecanismului analizei: calcularea indicatorilor, rentabilităţii investiţiei şi fondului de rulment;
  • Disponibilităţilor şi profitului: aflarea diferenţelor dintre ele şi a motivelor pentru care, mai nou, disponibilităţile reprezintă cifrele în vogă în sălile de şedinţe corporatiste şi pe Wall Street;
  • Instruirii şi transparenţei financiare: înţelegerea felului în care acestea cresc performanţele.

„Cartea «Inteligenţa financiară» este absolut superbă! Recomand acestă carte cu căldură – directorilor, profesorilor, studenţilor, dar şi antreprenorilor care au obţinut deja succesul, dar sunt încă temători atunci când vine vorba despre «cifre». Are cel mai interesant conţinut pe care l-am văzut vreodată, cât priveşte acest subiect, şi este scrisă într-o manieră clară şi convingătoare. Este o bucurie să o citeşti – şi reciteşti.“ (George M. Gendron, Fost editor şef al Inc. Magazine)

„În sfârşit, avem parte de o explicaţie uşor de înţeles a situaţiilor financiare, care nu este nici condescendentă, nici simplistă.“ (Corey Rosen Director executiv, National Center for Employee Ownership)