0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Agricultură ecologică
  3. Cultivarea legumelor cu metode ecologice
Carte

Cultivarea legumelor cu metode ecologice

Cultivarea legumelor cu metode ecologice. Editura
Detalii carte

Autor(i): Vasile Stoleru, Albert Imre
Editura: Risoprint
Anul apariţiei: 2007
Pagini: 120 (14x21 cm)
Preţ: 19,27 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Cartea prezintă metode ecologice de cultivare a legumelor. În legumicultura ecologică un rol deosebit de mare îl are succesiunea culturilor. Aceasta indica rotaţia plantelor, defineşte ordinea ce trebuie respectată pentru a se putea realiza principalele obiective ale sistemului.

Clasificarea după perioada de vegetaţie ne indică timpul cât ocupa plantele legumicole terenurile, unde şi la cultivarea căror specii este necesară producerea de răsaduri.

Cuprinsul cărţii: „Cultivarea legumelor cu metode ecologice“

  • Noţiuni introductive
    • Agricultura
    • Tehnologia de cultură
    • Clasificarea sistemelor agricole
  • Sisteme de agricultură neconvenţională
    • Conceptul de agricultură biologică
    • Istoricul agriculturii biologice. Variante ale sistemului de agricultură biologică.
      • Varianta biodinamică
        • Efectul Lunii asupra speciilor legumicole
      • Varianta biologică
        • Varianta biologică Muller-Ruch
        • Varianta biologică Lemaire-Boucher
      • Varianta organică
      • Legile ecologice ca bază pentru agricultura biologică
    • Mijloacele şi produsele permise în agricultura biologică
      • Substanţe chimice admise
      • Rotaţia culturilor
      • Asigurarea fertilizării
        • Produse şi mijloace utilizate pentru ridicarea fertilităţii solurilor în agricultura ecologică
      • Reguli speciale
      • Combaterea bolilor şi dăunătorilor
      • Combaterea buruienilor
        • Mijloacele utilizate pentru reducerea gradului de îmburuienare a culturilor din sistemul de agricultură ecologică
      • Stimulatori şi regulatori de creştere
      • Utilizarea materialelor plastice
    • Caracteristicile calitative ale produselor ecologice
      • Marca de origine şi semnele calităţii produselor ecologice
    • Conversia la producţia ecologică
      • Definiţii. Scop. Obiective.
      • Planul de conversie
      • Modul de realizare a conversiei
      • Durata conversiei
  • Particularităţile cultivării plantelor legumicole în sistemul de agricultură ecologică
    • Elemente introductive
    • Alegerea terenului
    • Lucrările de pregătire a terenului
    • Rotaţia culturilor
    • Asocierea culturilor şi culturile succesive
    • Alegerea sortimentului după criteriul rezistenţei la boli şi plasticităţii ecologice
    • Fertilizarea culturilor ecologice legumicole
      • Reguli de fertilizare în legumicultura ecologică
        • Marile consumatoare
        • Medii consumatoare
        • Slab consumatoare
      • Specificul fertilizării în culturile ecologice
        • Îngrăşămintele organice comerciale
        • Îngrăşămintele verzi
      • Compostarea - veriga esenţială în fertilizarea biologică
        • Alegerea locului platformei de compostare
        • Aditivi ai compostului
        • Tipuri de composturi
        • Calitatea materialelor utilizate la compostare
        • Prepararea compostului
        • Folosirea compostului
    • Combaterea buruienilor
      • Măsuri preventive
      • Măsuri curative
    • Protecţia plantelor legumicole faţă de agenţi patogeni şi dăunători
      • Protecţia plantelor legumicole faţă de agenţi patogeni
      • Măsuri preventive
      • Măsuri curative
      • Metode ecologice de combatere a dăunătorilor
      • Măsuri preventive
      • Măsuri curative
  • Recoltarea, condiţionarea şi ambalarea produselor ecologice
  • Etichetarea produselor ecologice şi a celor din conversie
  • Bibliografie