Cultura arbuștilor fructiferi
Autor(i): Conf. dr. ing. Lenuța Chira,
Editura: MAST
Colecţia: Agro-zoo
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 208 (13x20 cm)
ISBN:9789731822471
Preţ: 15,00 Lei
Disponibilitate: în stoc
Editura: MAST
Colecţia: Agro-zoo
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 208 (13x20 cm)
ISBN:9789731822471
Preţ: 15,00 Lei
Disponibilitate: în stoc
Cartea „Cultura arbuștilor fructiferi“ este un ghid util pentru cei care vor să cultive diverși arbuști fructiferi cum ar fi: căpșunul, coacăzul, agrișul, zmeurul, murul, afinul, cătina albă, trandafirul de dulceață, lămâiul de apartament, smochinul, cornul, socul.
Cuprinsul cărţii: „Cultura arbuștilor fructiferi“
- CĂPȘUNUL
- Importanța culturii
- Particularitățile de creștere și fructificare
- Cerințele față de factorii de mediu
- Soiurile de căpșun cultivate în România
- Tehnologia de cultură a căpșunului
- Cultura anuală a căpșunului
- Cultura multianuală (clasică) a căpșunului
- Cultura căpșunului remontant
- Cultura protejată a căpșunului
- Combaterea bolilor și a dăunătorilor
- Maturarea și recoltarea
- COACĂZUL NEGRU
- Originea și importanța culturii
- Descrierea morfologică
- Particularitățile de creștere și fructificare
- Cerințele față de factorii de mediu
- Soiurile de coacăz negru cultivate în România
- Tehnologia de cultură a coacăzului negru
- Obținerea materialului săditor
- Înființarea plantațiilor de coacăz negru
- Lucrările agrotehnice aplicate în plantații
- Bolile, dăunătorii și combaterea lor
- Maturarea și recoltarea
- COACĂZUL ROȘU
- Importanța culturii
- Descrierea morfologică și particularitățile biologice
- Cerințele față de factorii de mediu
- Principalele soiuri cultivate în România
- Tehnologia de culturi
- Obținerea materialului săditor
- Lucrările agrotehnice aplicate în plantații
- Maturarea și recoltarea
- AGRIȘUL
- Importanța culturii
- Descrierea morfologică
- Cerințele față de factorii de mediu
- Principalele soiuri cultivate în România
- Obținerea materialului săditor
- Înființarea și întreținerea plantațiilor
- Recoltarea
- ZMEURUL
- Importanța culturii
- Particularitățile de creștere și fructificare
- Cerințele față de factorii de mediu
- Principalele soiuri cultivate în România
- Obținerea materialului săditor
- Înființarea plantației
- Lucrările agrotehnice
- Bolile dăunătorii și combaterea lor
- Recoltarea
- MURUL
- Importanța culturii
- Descrierea morfologică
- Particularitățile de creștere și fructificare
- Cerințele față de factorii de mediu
- Principalele soiuri cultivate în România
- Obținerea materialului săditor
- Plantarea și întreținerea murului
- Bolile, dăunătorii și combaterea lor
- Recoltarea
- AFINUL
- Importanța culturii
- Particularitățile de creștere și fructificare
- Cerințele față de factorii de mediu
- Principalele soiuri cultivate
- Obținerea materialului săditor
- Înființarea culturii
- Lucrările agrotehnice
- Bolile, dăunătorii și combaterea lor
- Recoltarea
- CĂTINA ALBĂ
- Importanța culturii
- Particularitățile de creștere și fructificare
- Cerințele față de factorii de mediu
- Principalele selecții (soiuri) cultivate în România
- Obținerea materialului săditor
- Înființarea și întreținerea plantațiilor
- Recoltarea și valorificarea
- TRANDAFIRUL DE DULCEAȚĂ
- Importanța culturii
- Speciile existente la noi în țară
- Cerințele față de factorii de mediu
- Obținerea materialului săditor
- Înființarea plantațiilor
- Lucrările agrotehnice
- Bolile, dăunătorii și combaterea lor
- Recoltarea și valorificarea petalelor
- LĂMÂIUL DE APARTAMENT
- Importanța culturii
- Particularitățile de creștere și fructificare
- Cerințele față de factorii de mediu
- Soiuri de lămâi
- Înmulțirea lămâiului
- Tăierile de formare a coroanei
- Lucrări de îngrijire
- Dăunătorii și combaterea lor
- SMOCHINUL
- Importanța culturii
- Particularitățile morfologice
- Cerințele fața de factorii de mediu
- Soiuri de smochin
- Obținerea materialului săritor
- Înființarea plantației
- Lucrările agrotehnice
- Protejarea smochinilor pe timpul iernii
- Bolile, dăunătorii și combaterea lor
- Recoltarea
- CORNUL
- Importanța culturii
- Particularitățile de creștere și fructificare
- Cerințele față de factorii de mediu
- Principalele soiuri
- Obținerea materialului săditor
- Înființarea plantațiilor
- Lucrările agrotehnice
- Bolile, dăunătorii și combaterea lor
- Recoltarea și valorificarea fructelor
- SOCUL
- Importanța culturii
- Descrierea morfologică
- Cerințele față de factorii de mediu
- Selecțiile (soiurile) cultivate în România
- Obținerea materialului săditor
- Înființarea plantațiilor
- Întreținerea plantațiilor
- Bolile, dăunătorii și combaterea lor
- Recoltarea și valorificarea
- Model de grădină familială amenajată cu pomi și arbuști fructiferi
- Produse alimentare prelucrate din fructele arbuștilor fructiferi
- Produsele fitosanitare specifice combaterii bolilor și dăunătorilor la arbuștii fructiferi
- BIBLIOGRAFIE