Cultura sfeclei
Sfecla de zahăr, sfecla furajeră, sfecla roșie, loturi semincere de sfeclă
Autor(i): Ing. Marius Constantinescu, Ing. E. Constantinescu,Editura: MAST
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 109 (13x20 cm)
Preţ: 8,67 Lei
Disponibilitate: în stoc
Consumul mondial de zahăr este asigurat în proporție covârșitoare de trestia de zahăr și de sfecla de zahăr.
Dacă trestia de zahăr, care deține supremația, nu întâlnește condiții prielnice de dezvoltare oriunde pe glob, sfecla de zahăr deține un areal favorizant extrem de extins atât în emisfera nordică cât și în cea sudică.
În perspectiva, din ce în ce mai bine conturată, a creșterii cererii de biocarburanți la nivel mondial, sfecla de zahăr deține avantajul suficienței unei tehnologii extrem de simple în vederea obținerii de alcool etilic (folosit direct drept combustibil).
Simplificând, acest proces cuprinde tăierea, fermentarea și distilarea. Dar, creșterea cererii de biocarburanți va atrage după sine extinderea suprafețelor cultivate cu sfeclă.
La noi, terenul favorabil culturii există suficient.
Cartea pe care v-o oferim ne învață și cum să procedăm.
Cuprinsul cărţii: „Cultura sfeclei“
- Istoric
- Botanica plantei
- Cultura sfeclei de zahăr față de factorii de vegetație
- Tehnologia de cultură
- Lucrările solului
- Semănatul la sfecla de zahăr
- Bolile sfeclei de zahăr
- Dăunătorii sfeclei de zahăr
- Recoltarea sfeclei de zahăr
- Mașini de recoltat
- Depozitarea sfeclei de zahăr
- Pregătirea sfeclei pentru industrializare
- Cultura de sfeclă furajeră
- Cerințe față de factorii de vegetație
- Tehnologia de cultură
- Lucrări de îngrijire
- Recoltarea
- Însilozarea
- Cultura de sfeclă roșie
- Cerințe față de factorii de vegetație
- Tehnologia de cultură
- Combaterea bolilor și dăunătorilor
- Tehnologia culturii pentru obținerea de sămânță
- Metode folosite pentru obținerea sămânței
- Producerea seminței prin metoda indirectă
- Lucrările solului
- Semănatul
- Lucrări de îngrijire
- Recoltarea butașilor de sfeclă
- Producerea seminței prin metoda directă