0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Alimentație sănătoasă
  3. Cărți: Rețete culinare
  4. Rețete vegetariene
Carte

Rețete vegetariene

Coperta cărții: Rețete vegetariene – Combinații rafinate din bucătăria internațională de la editura Curtea Veche.
Cartea: Rețete vegetariene – Combinații rafinate din bucătăria internațională
Autor: Chuck Williams
Editura: Curtea Veche
Cumpăr

Combinații rafinate din bucătăria internațională

Autor(i): Chuck Williams
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Apetit
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 324 (21x21 cm)
ISBN:9786065884083
Preţ: 75,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Fie că sunteți un vegetarian convins, fie că postiți, fie că ați vrea să încercați mâncăruri mai ușoare sau să urmați o cură de detoxifiere ori pur și simplu căutați mai multă diversitate în bucătărie – această carte vă va fi un tovarăș de nădejde.

Cartea „Rețete vegetariene“ cuprinde în jur de 200 de rețete din bucătăria internațională, organizate în secțiuni în funcție de metoda de preparare sau de ingredientele de bază.

Astfel, cititorul va putea căuta cu mare ușurință cele mai gustoase aperitive și salate, supe și tocănițe, leguminoase fierte sau preparate la aburi, legume la grătar sau prăjite, soteuri, rețete de paste sau orez etc.

Toate rețetele sunt însoțite de ilustrații, iar explicațiile clare fac din gătit o plăcere. Nu trebuie să fii un renumit maestru-bucătar, nici să alergi după ingrediente greu de găsit, pentru a aduce în viața celor apropiați savoarea unor preparate gustoase, care arată foarte bine și care contribuie la menținerea unei bune stări de sănătate.

Rețetele din această carte vă vor convinge definitiv că se pot prepara fără carne feluri de mâncare variate, sățioase și delicioase.

Adăugați o delicioasă varietate meselor vegetariene, cu această colecție extinsă de aproape 200 de rețete, integral testate de specialiști.

Veți găsi aici multe sfaturi și recomandări utile de la experți, pentru a planifica meniuri deosebite.

Cuprinsul cărţii: „Rețete vegetariene“

  • Introducere
    • O varietate de sortimente din grădină
    • Leguminoase: bobele din păstaie
    • Din hambar
    • Principalele surse de proteine: ouăle și brânza
    • Punând totul cap la cap
  • Aperitive și salate
    • Guacamole
    • Vinete coapte, cu pita
    • Usturoi rumenit la grătar
    • Bruschete Primavera
    • Humus
    • Pita rumenită, cu parmezan
    • Pateuri asiatice
    • Friganele de dovlecei cu garnitură de ardei roșu
    • Cartofi crocanți la cuptor
    • Cartofi wedges la cuptor cu pesto
    • Salată de avocado, cicoare de grădină și grepfrut
    • Salată de ananas cu radicchio și lăstari
    • Salată caldă de spanac cu anghinare și brânză Gruyere
    • Salată Waldorf cu sos de muștar
    • Salată creață cu fenicul și pară
    • Brânză de capră la cuptor cu salată de verdețuri
    • Salată de andive, fenicul și nuci
    • Salată verde cu vinegretă de muștar și hașme
    • Salată de fasole amestecată, cu sos balsamic
    • Salată de năut cu măsline, ceapă verde și ierburi aromate
    • Salată cu foi de tortilla și salsa de tomatillo
    • Salată de fasole neagră cu ardei gras și porumb
    • Tabbouleh
    • Salată de linte cu ardei gras roșu, mentă și brânză feta
    • Salată de cușcuș cu castraveți, ardei și roșii
    • Salată de orez de primăvară cu sos de lămâie și mărar
    • Salată de orez sălbatic cu nuci și portocale
  • Supe și tocănițe
    • Supă de praz și cartofi, iute și rece
    • Supă rece de castraveți
    • Supă de primăvară din legume cu pesto
    • Supă picantă de mere și dovleac
    • Supă de verdețuri și farfalle
    • Supă de morcovi și dovleac plăcintar
    • Supă de dovleac cu smântână
    • Supă de linte
    • Supă de mazăre galbenă cu iaurt condimentat
    • Supă de orez și roșii cu usturoi și ierburi aromate
    • Supă de ciuperci și orez sălbatic
    • Supă de fasole neagră și salsa de tomate
    • Supă de conopidă cu brânză Cheddar
    • Supă-cremă de cartofi, ardei gras și porumb
    • Bame cu tomate
    • Ratatouille de vară
    • Tocană din legume de toamnă
    • Cușcuș cu tocană din legume pentru iarnă
    • Tocană de orz și ciuperci cu crustă din pesmeți
    • Tocană de legume nord-africană
  • Legume prăjite rapid și soteuri
    • Sote de morcov, păstârnac și ceapă
    • Fenicul înăbușit
    • Ciuperci cu usturoi
    • Sote de porumb cu ardei chipotle și cimbru
    • Varză dulce-acrișoară
    • Sote de cartofi și ciuperci cu brânză de capră
    • Cartofi O’Brien
    • Plăcintă din cartofi și praz
    • Clătite mici din cartofi și dovlecei
    • Friganele din păstârnaci și morcovi
    • Clătite din porumb și jalapeno cu salsa de tomate
    • Vânătă în sos picant de chili
    • Fasole verde, tofu și nuci caju rumenite rapid
    • Fasole verde cu usturoi și busuioc
    • Țelină, dovlecei și morcovi cu ceapă roșie
    • Napi dulci-acrișori cu morcovi și semințe de susan
    • Varză și morcovi cu semințe de pin și cu sos de chili și usturoi
    • Sfeclă mangold prăjită rapid, cu brânză feta
    • Spanac prăjit rapid, cu usturoi
    • Dovleac plăcintar cu roșii și praz
    • Legume în stil chinezesc
    • Platou-curcubeu cu legume aromate
    • Legume îmbogățite cu susan
  • Legume fierte și la aburi
    • Fasole verde cu țelină și castane de apă
    • Castraveți cu mazăre
    • Mazăre mentolată, cu frunze mici de salată
    • Sparanghel cu vinegretă
    • Varză de Bruxelles cu castane
    • Broccoli și măsline cu usturoi, în vinegretă picantă
    • Nap suedez cu mere
    • Piure de napi și pere
    • Piure de cartofi dulci, dovleac și ghimbir
    • Cartofi noi cu unt, lămâie și ierburi proaspete
    • Piure de cartofi cu ulei de măsline
    • Varză chinezească cu semințe de susan
    • Broccoli la aburi, cu semințe de pin
    • Tamale din porumb proaspăt
  • Legume la grătar, coapte și prăjite
    • Sfeclă la cuptor cu suc de portocale
    • Andive belgiene la cuptor
    • Anghinare coaptă cu umplutură de ciuperci
    • Topinambur gratinat
    • Amestec gratinat de dovlecei, vinete și năut
    • Roșii coapte cu usturoi, pătrunjel și pesmet
    • Roșii coapte umplute cu spanac
    • Cepe coapte
    • Tartă cu roșii
    • Pizza cu legume iuți
    • Dovleac copt cu chutney
    • Amestec gratinat de cartofi dulci și mere
    • Cartofi dulci copți cu smântână și tomatillo
    • Dovleac plăcintar copt
    • Cartofi cremoși cu rosmarin
    • Cartofi Dauphinoise
    • Cartofi gratinați, cu ardei iute
    • Cartofi umpluți cu aioli din ardei gras roșu
    • Gulii cu sos de muștar
    • Cartofi dulci copți cu creme fraiche și ceapă verde
    • Cartofi dulci Anna
    • Legume coapte cu oregano și mărar
    • Legume de toamnă fripte
    • Cartofi copți cajun
    • Cartofi copți cu parmezan
    • Dovlecei și ciuperci cu umplutură
    • Dovleac umplut
    • Vânătă picantă la grătar
    • Porumb în propriile pănuși
    • Cepe gătite lent cu sos de muștar și tarhon
    • Ceapă verde și roșii la grătar
    • Legume de vară la grătar
    • Frigărui de legume cu sos romesco
    • Amestec de legume la grătar
  • Leguminoase și legume
    • Chili vegetarian „trei boabe“
    • Chili cu găluște de mălai
    • Fasole pinto bătută
    • Burrito vegetarian
    • Fasole adzuki cu vinete și roșii la cuptor
    • Fasole pestriță picantă cu iaurt și ghimbir
    • Tortilla mexicană cu straturi de fasole pinto
    • Sandvișuri cu brânză și fasole
    • Orez cu fasole neagră și salsa de porumb
    • Năut cu dovlecei și roșii
    • Fasole lima cu legume
    • Linte picantă
    • Burgeri din falafel cu maioneză tahini
  • Paste, mămăligă și orez
    • Fettuccine cu usturoi copt și chili
    • Spaghete cu sos marinara
    • Spaghete cu piure din legume de vară
    • Paste radiatori cu avocado
    • Fettuccine cu fasole pestriță și pesto
    • Fettuccine cu aromă de curry
    • Penne cu morcovi și brânză de capră
    • Penne coapte cu trei tipuri de brânză
    • Paste Primavera
    • Lasagna în „verde și alb“
    • Ricotta și găluște de spanac cu sos pesto
    • Tăiței cu sos de arahide picant
    • Triunghiuri de mămăligă cu sos de roșii și șofran
    • Mămăligă cu sos pesto
    • Mămăligă cu ragout de legume
    • Rizoto cu brânză de capră și sfeclă
    • Rizoto cu șofran
    • Rizoto cu mozzarella și roșii uscate la soare
    • Clătite cu rizoto
    • Sărmăluțe în foi de viță umplute cu orez
    • Ardei umpluți cu orez, roșii și porumb
    • Drob de legume și orez brun, cu sos de iaurt
    • Fasole verde și orez brun, cu dressing de susan
    • Curry de legume cu orez brun
    • Sărmăluțe în foi de varză umplute cu orez brun în sos de tomate
    • Orez cu tofu prăjit și legume
    • Orez basmati cu fructe uscate și nuci
    • Orez cu legume călite
    • Pilaf din orez alb și sălbatic cu praz și nuci
  • Ouă și brânzeturi
    • Enchilada cu ouă jumări
    • Ouă ochiuri în cuiburi de sfeclă mangold
    • Sufleu de orez sălbatic și ciuperci
    • Sufleu din porumb
    • Sufleu aromat de orez cu usturoi copt
    • Sufleu de cartofi dulci
    • Budincă de porumb
    • Inel de spanac
    • Tartă cu brânză de capră și praz
    • Sandvișuri tortilla cu brânză, la grătar
    • Frittata cu dovlecei
    • Sufleu la tigaie din orez sălbatic și brânză cu mucegai
    • Sufleu clasic de brânză
    • Sufleu de cartofi dulci cu topping de nuci pecan
    • Sufleu de ceapă caramelizată și brânză Cheddar
  • Rețete și tehnici de bază
  • Glosar
  • Index