0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Industria alimentară între adevăr şi fraudă
Carte

Industria alimentară între adevăr şi fraudă

Industria alimentară între adevăr şi fraudă. Editura
CumpărDetalii carte

Autor(i): Prof. Dr. Ing. Constantin Banu, Mircea Bulancea, Elena Bărăscu, Daniela Ianiţchi, Alexandru Stoica
Editura: Asab
Colecţia: Siguranţa alimentară
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 624 (16x23 cm)
Preţ: 54,50 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cititorii se vor întreba pe drept cuvânt ce semnificaţie are titlul cărţii „Industria alimentară între adevăr şi fraudă“.

Cu regret trebuie să atrag atenţia consumatorilor că nu consumă alimente „curate“ aşa cum se laudă mai marii patronatelor producătorilor şi procesatorilor, având în vedere multitudinea de aditivi alimentari şi ingrediente care fac ca orice produs alimentar să fie departe de un produs natural care să fie consumat în deplină siguranţă şi care să corespundă unor condiţii nutriţionale şi senzoriale, dar şi de inocuitate menite să satisfacă pe deplin cerinţele acestora.

Ultimele evenimente privind falsificarea cărnii de vită tocată cu carne de cal, problema prezenţei aflatoxinelor în unele produse alimentare (carne, lapte şi produse lactate), prezenta salmonelelor pe carcasele de pasăre, prezenţa pesticidelor pe produsele vegetale (fructe şi legume), prezenţa unor substanţe cu caracter antibiotic în carnea de curcan confirmă faptul că industria alimentară mai are un drum lung de parcurs până ce produsele alimentare vor deveni produse cu adevărat „curate“, care să poată fi consumate fără teamă de îmbolnăviri.