0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Mierea aliment complet
Carte

Mierea aliment complet

Mierea aliment complet. Editura Gramen
CumpărDetalii carte

Ghid de sănătate pentru consumatori şi informaţii utile pentru apicultori

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor
Editura: Gramen
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 128 (14x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Biblia, Coranul, manuscrisele Orientale, scrierile Greciei Antice, ale Romei Antice, ţările din Orientul Mijlociu au lăudat de-a lungul timpului virtuţile mierii, polenului, produselor stupului în general ca sursă şi garanţie pentru sănătatea oamenilor.

În fiecare teritoriu populat exista aceeaşi credinţă legată de puterile miraculoase ale mierii utilizată atât ca aliment cât şi ca medicament.

În acest context şi având în vedere importanţa mierii, această carte poate reprezenta o sursă de documentare excelentă atât pentru consumatori, cât şi pentru apicultori.

Cuprinsul cărţii: „Mierea aliment complet“

  • Introducere
  • Mierea. Noţiune şi istorie
    • Ce este mierea?
    • O scurtă istorie
  • Tipuri de miere
  • Compoziţia mierii
  • Proprietăţile farmacologice ale mierii
    • Acţiunea terapeutică a mierii
    • Mierea ca tratament
  • Recomandări privind administrarea mierii
  • Alegerea şi cumpărarea mierii
  • Falsificarea mierii
  • Administrare, păstrare, limitări şi contraindicaţii
    • Reguli generale de depozitare
    • Reguli de administrare „în timpul mesei“
    • Contraindicaţii
    • Limitările folosirii mierii
    • Câtă miere trebuie să consumăm zilnic?
  • Mierea toxică
    • Ce este mierea toxică?
    • Simptome de otrăvire
  • Fagurii de miere
    • Ce sunt fagurii de miere?
    • Tipuri de faguri
  • Reţete cu miere
    • Reţete cu miere pentru sănătatea copiilor (Reţete recomandate pentru copii în vârstă de peste 3 ani)
    • Reţete cu miere pentru sănătatea adulţilor
    • Mierea în cosmetică
    • Băuturi pe bază de hidromel şi miere
  • Bibliografie