0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Secrete despre miere
Carte

Secrete despre miere

Secrete despre miere. Editura
Detalii carte

Autor(i): Elizabeth Andreani
Editura: Ponte
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 96 (10x14 cm)
Preţ: 14,35 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Elizabeth Andreani ne propune o incursiune în „Secrete despre Miere“.

Sănătate, frumuseţe, vitalitate, vigoare, vitaminizare, mineralizare, toate acestea se regăsesc în consumul de miere.

Mierea este un aliment foarte bogat în substanţe hrănitoare, este un panaceu universal.

Varietăţile de miere şi produsele stupului sunt produse de albine în funcţie de speciile de flori „vizitate“.

Veţi regăsi în această carte o serie de reţete ce au ca bază mierea, produse ale stupului, dar şi alte produse naturale menite să ne hrănească trupul şi, de ce nu, să ne încânte sufletul, cu gustul şi aromele lor minunate.

Reţetele prezentate în cartea „Secrete despre Miere“ ne oferă posibilitatea folosirii unor substanţe cu adevărat naturale, vitaminizante şi mineralizante, depăşind astfel într-un mod pragmatic promisiunile iluzorii ale produselor de sinteză.

V-aţi gândit vreodată că, deşi conţine doar zahăr, apă şi substanţe vegetale, mierea nu poate fi produsă decât de albine?

Iar omul nu poate decât s-o consume?

Ştiaţi că şi cel mai simplu sortiment de miere este în totalitate natural şi nu conţine nici coloranţi, nici conservanţi, nici alţi aditivi?

Mierea poate înlocui cu succes zahărul rafinat, are savoare şi e mult mai uşor digerabila.

Aţi bănuit vreodată ca mierea poate fi folosită nu doar în casă, ci şi în grădină?

Sau că din miere şi iaurt ori argila puteţi prepara o mască hrănitoare?

Amestecată cu un gălbenuş de ou constituie şi un excelent tratament pentru păr.

Veţi găsi în cartea „Secrete despre Miere“ nenumărate secrete, sfaturi şi idei de la un apicultor profesionist.

Cuprinsul cărţii: „Secrete despre miere“

  • ISTORIC, FABRICAŢIE, SORTIMENTE ŞI ÎNSUŞIRI
    • Munca grea a lucrătoarelor
      • Miere pentru propria hrannă
      • Polen pentru „creşă“
      • Lăptişor de matcă pentru uzul reginei
      • Propolis pentru astuparea stupului
      • Şi apicultorul ce face?
    • Gustul şi provenienţa mierii
      • Arome în funcţie de originea florală
      • Formă lichidă, vâscoasă sau solidă
      • Ce spune (şi nu spune) eticheta
    • Mierea, dincolo de plăcerea gustului
      • Mierea în bucătărie
      • Sănătate cu ajutorul mierii
    • Beneficiile polenului, ale lăptişorului de matcă şi ale propolisului
  • ÎNTREBUINŢĂRI: SĂNĂTATE, BRICOLAJ, BUCĂTĂRIE, COSMETICĂ
    • O cură de polen în caz de oboseală
    • Totul pentru a facilita tranzitul digestiv
    • Mierea, pielea uscată şi crăpată, degerăturile
    • Plasturi împotriva bătăturilor de la picioare şi a flictenelor
    • Propolis împotriva aftelor bucale
    • În aşteptarea vizitei la dentist
    • Calmarea erupţiilor dentare
    • Pentru a favoriza creşterea la copii
    • În caz de arsură sau insolaţie
    • Tratarea unui început de acnee
    • Când aveţi gâtul iritat
    • În caz de pierdere a vocii
    • Calmarea oricărui fel de tuse
    • Scoaterea aşchiilor şi a ţepilor de arici-de-mare
    • Calmarea înţepăturilor de insecte
    • Polenul, lăptişorul de matcă şi sexualitatea masculină
    • Miere, după o seară stropită din belşug cu alcool?
    • Polenul creşte producţia de ouă
    • Preparaţi-vă propriul lac pentru lemn
    • Atelier de lumânări
    • Parfumaţi-vă casa cu propolis
    • Redaţi strălucirea lutului ars
    • Pentru întreţinerea hainelor şi a obiectelor din piele
    • Miere în loc de zahăr
    • Binefacerile grogului
    • Cum se bea hidromelul?
    • Vin fiert şi cocteiluri
    • Băuturi cu miere pe care le puteţi prepara chiar dumneavoastră
    • Aluaturi cu miere
    • Miere şi ciocolată
    • Fructe confiate la borcan
    • Turta dulce a apicultorului
    • Caramele şi alte dulciuri
    • Putem combina mierea şi brânzeturile?
    • Cu diferite tipuri de carne
    • Tajine cu miere
    • Sosuri pentru glasat şi marinate cu miere
    • Cu peşte şi crustacee
    • În sosuri reci
    • Garnituri sărate şi condimente caramelizate
    • Fructe şi legume asezonate cu miere
    • Baza pentru un chutney englez
    • Cum se mănâncă mierea în fagure?
    • Creme şi loţiuni antirid
    • Miere pentru o piele catifelată
    • Măşti pe bază de miere
    • Mierea în baie
    • Pentru îngrijirea mâinilor
    • Pentru un păr frumos
    • Epilarea orientală cu miere