Mirodenii vindecătoare

Autor: Dr. Bharat B. Aggarwal, Debora Yost,
Editura: Adevăr Divin
Cum poți folosi 50 de mirodenii obișnuite sau exotice pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate și pentru a vindeca bolile
Autor(i): Dr. Bharat B. Aggarwal, Debora Yost,Editura: Adevăr Divin
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 450 (13x20 cm)
ISBN:9786067560114
Preţ: 65,00 Lei
Disponibilitate: în stoc
Plină cu informații ușor de înțeles și cu 50 de rețete ușor de preparat, aceasta este prima carte care ne învață cum să folosim condimentele și cum să gătim cu ele astfel încât să obținem beneficii terapeutice și preventive maxime pentru sănătatea noastră.
Dorești să afli marele secret care poate combate bolile?
Ei bine, acesta constă într-o dietă bogată în alimente integrale precum legumele și fructele, dar și în condimente.
Studii științifice din întreaga lume au asociat condimentele cu prevenirea și tratarea a peste 150 de probleme de sănătate, printre care se numără boala cardiovasculară, cancerul, diabetul de tip 2 și boala Alzheimer.
Condimentele sunt atât de puternice deoarece sunt extrem de bogate în niște compuși vegetali care combat oxidarea și inflamațiile, cele două procese care conduc la marea majoritate a bolilor cronice.
Cel mai mare expert la nivel mondial în folosirea terapeutică a condimentelor culinare, dr. Bharat Aggarwal, ne explică în această carte cum poate fi folosită puterea vindecătoare a acestora.
Dacă vei citi această carte, vei afla cum poți integra într-o mai mare măsură 50 de condimente vindecătoare în viața ta, pentru un stil de viață mai sănătos. Vei găsi aici:
- Un ghid de la A la Z al condimentelor despre care se știe că au un potențial preventiv sau vindecător pentru 150 de condiții medicale, de la acnee, artrită și anxietate până la atac cerebral, ulcer și riduri;
- 50 de rețete delicioase și ușor de preparat, dintre care unele reprezintă variante ale rețetelor clasice, precum Pui Oreganata și Gulaș Unguresc, iar altele sunt complet noi, precum: supă de roșii coapte cu fenicul și mentă sau pere condimentate în vin de porto cu anason stelat;
- Două duzini de amestecuri de condimente pe care să le ai la îndemână pentru a da un gust delicios preparatelor tale cu un efort minim;
- Un ghid al condimentelor pentru diferite boli.
Lasă-l pe dr. Aggarwal să te învețe cum poți profita la maxim de beneficiile vindecătoare ale condimentelor!
Consumă mai multe condimente… și prelungește-ți viața
Știai că:
- Rozmarinul este unul dintre cele mai puternice antioxidante de pe pământ?
- Piperul negru îți protejează celulele creierului?
- Chili ușurează simptomele artritei?
- Turmericul are proprietăți anti-cancer foarte puternice?
Studiile științifice de ultimă oră arată că mirodeniile conțin substanțe care îmbunătățesc și mențin starea de sănătate, într-o măsură chiar mai mare decât plantele medicinale, fructele și legumele. În această primă carte despre folosirea condimentelor în vederea vindecării, unul dintre cei mai mari experți la nivel mondial în acest domeniu prezintă detaliat 50 de condimente diferite și beneficiile lor pentru starea de sănătate. În interiorul cărții vei găsi:
- Un ghid de la A la Z al condimentelor despre care se știe că au un potențial preventiv sau vindecător pentru 150 de condiții medicale, de la acnee, artrită și anxietate până la atac cerebral, ulcer și riduri;
- 50 de rețete delicioase și ușor de preparat, cum ar fi: pâine prăjită franțuzească cu banane și scorțișoară, ciorbă de pește, Pescarul din Golf, Boeuf Bourguignon, creveți cu sos picant de migdale și piper, cartofi la cuptor cu condimente și negrese Los Banos cu conținut redus de grăsime, și
- Un ghid al condimentelor pentru diferite boli.
„Dr. Aggarwal prezintă valoarea terapeutică a condimentelor într-o manieră ușor de înțeles și de aplicat în practică de către cititori. Aceste alimente cu efecte terapeutice extrem de puternice trebuie să facă parte integrantă din orice plan dietetic pentru vindecare“.
„Am citit cu mare interes și cu o plăcere la fel de mare noua și fascinanta carte a dr. Aggarwal, Mirodenii vindecătoare, și o recomand tuturor celor interesați de folosirea condimentelor pentru prevenirea și tratarea bolii cardiovasculare, diabetului, cancerului și altor probleme de sănătate“.
Cuprinsul cărţii: „Mirodenii vindecătoare“
- Introducere: Din laboratorul meu în bucătăria ta
- Puterea vindecătoare a condimentelor
- Remedii antice, descoperiri moderne: dovezile sunt clare – condimentele pot vindeca
- Bufetul condimentelor vindecătoare: de la remedii misterioase la alimente universal folosite – cum să cumperi și să depozitezi condimentele vindecătoare
- Condimentele vindecătoare
- Ajowan: farmacia naturii
- Amchur: mango cu un plus de sănătate
- Anasonul: remediul digestiv absolut
- Anasonul stelat: frumos și sănătos
- Asafoetida: un remediu legendar împotriva gripei
- Busuiocul: grădina tinereții
- Cacaoa: cât de dulce poate fi!
- Cardamomul: santinela stomacului
- Ceapa: prea puternică pentru cancer
- Chili: remediul picant
- Chimenul: alinarea digestiei imediat după masă
- Chimenul negru, semințe: un panaceu universal uimitor
- Chimenul roman: ținerea diabetului sub control
- Cimbrul: un remediu antimicrobian care susține sănătatea
- Citronela: condimentul care calmează
- Cocosul: grăsimea care arde caloriile
- Coriandrul: alinarea problemelor abdominale
- Cuișoarele: cel mai bun analgezic
- Curry, frunze: remediul medicinal al Mamei-Natură
- Dafin, frunze: o infuzie de antioxidanți
- Dovleac, semințe: un scut protector pentru prostată
- Fenicul, semințe: calmarea crampelor și a colicilor
- Galangalul: o sănătate mai bună cu ajutorul unui remediu thailandez
- Ghimbirul: alinarea senzației de greață
- Hreanul: combate cu putere infecțiile
- Ienibaharul: un remediu universal
- Ienupăr, boabe: un diuretic natural
- Kokum: miracolul exotic indian care slăbește
- Măghiranul: miracolul mediteranean
- Menta: esența prospețimii
- Migdalele: un remediu pentru inimă
- Muștar, semințe: un remediu pentru sănătate
- Nucșoara: un plus de sănătate
- Oregano: protecție împotriva infecțiilor
- Pătrunjelul: amplifică puterea antioxidanților
- Piperul negru: regele condimentelor
- Rodia: „O farmacie în sine“
- Roșiile uscate la soare: gardienii sănătății bărbaților
- Rozmarinul: remediul împotriva carcinogenilor din preparatele la grătar
- Salvia: îmbunătățirea memoriei și a stării de spirit
- Schinduf, semințe: învingerea diabetului
- Scorțișoara: echilibrarea glicemiei
- Susan, semințe: ungerea sistemului circulator
- Șofranul: îmbunătățește starea de spirit
- Tamarinul: un remediu popular foarte îndrăgit
- Turmericul: în fruntea cruciadei împotriva bolilor
- Țelină, semințe: primul ajutor pentru gută
- Usturoiul: suficient de puternic pentru a vindeca boala cardiovasculară
- Vanilia: sănătate la desert
- Wasabi: un aliat picant împotriva cancerului
- Combinații speciale de condimente
- Amestecuri de condimente din întreaga lume: combinații ușor de realizat pentru mâncăruri delicioase, dar și vindecătoare
- Savoarea curry-ului: secretul creării pulberilor și pastelor
- Iute și sănătos: sfaturi vindecătoare din zonele calde ale lumii
- Condimentele ca remedii naturale
- De la artrită la ulcer, un ghid de la A la Z al potențialului terapeutic al condimentelor vindecătoare