0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. 0.htm
  3. Contra riscului de cancer
Carte

Contra riscului de cancer

Contra riscului de cancer. Editura Saeculum I.O.
Detalii carte

Diete şi regimuri alimentare în prevenţia şi tratamentul bolilor maligne

Autor(i): Dr. Grigore Maltezeanu
Editura: Saeculum I.O.
Anul apariţiei: 2005
Pagini: 205 (13x20 cm)
Preţ: 12,60 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Dr. Grigore Maltezeanu, medic şi farmacist, membru de onoare al Academiei Române de Ştiinţe Medicale şi-a închinat întreaga viaţă cercetărilor privitoare la prevenirea şi combaterea cancerului, acest flagel al epocii contemporane.

Subintitulată „Diete şi regimuri alimentare în prevenţia şi tratamentul bolilor maligne“, cartea „Contra riscului de cancer“ reprezintă, nu numai un preţios ghid de comportament direcţionat spre prevenirea şi stoparea dezvoltării cancerului, ci şi un îndrumar mai larg de găsire a acelui stil echilibrat de viaţă care asigură, în ultimă instanţă, imunitatea organismului împotriva tuturor bolilor maligne.

Cuprinsul cărţii: „Contra riscului de cancer“

  • CUVÂNT ÎNAINTE
  • INTRODUCERE
  • Alimentaţia omului şi riscul de cancer
  • O alimentaţie specifică posibil legată de diversele localizări în cancer, în relaţie cu geneza lor diferită, din foiţele embrionare: ectoblast, entoblast, mezoblast
  • Unele plante alimentare şi câteva din produsele lor, din consumul nutriţional tradiţional al omului
  • Microconstituenţii biochimici, substanţe active caracteristice vegetalelor, din consumul alimentar şi rolul lor în protecţia omului faţă de riscul de
  • cancer
  • Ceaiul, cafeaua, alcoolul, condimentele şi riscul de cancer
  • Hormonii naturali umani şi hormonii naturali ai vegetalelor, împreună cu hormonii „like“ din consumul alimentar, legaţi de riscul de cancer
  • Starea de imunitate a omului, legată de produsele din consumul alimentar, faţă de riscul de cancer
  • Echilibrul acido-bazic (pH) sanguin în relaţie cu prevenţia şi apariţia cancerului (cancerogeneza)
  • Riscul de cancer, în relaţie cu factorul doză-efect privind constituenţii nutritivi şi nenutritivi din consumul alimentar
  • Regimuri-diete şi alimentaţia tradiţional-populară fată de riscul de cancer
  • Actuala nutriţie a omului va realiza noi regimuri-diete active împotriva riscului de cancer?
  • EPILOG
  • BIBLIOGRAFIE
  • ABSTRACT