0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Afaceri
  3. Cărţi: Antreprenoriat
  4. Principiul pauzei
Carte

Principiul pauzei

Principiul pauzei. Editura Globo
CumpărDetalii carte

Arta dialogului interior

Autor(i): Kevin Cashman
Editura: Globo
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 205 (13x20 cm)
Preţ: 28,80 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În cea mai importantă carte a sa, „Principiul Pauzei – Arta dialogului interior“, Kevin Cashman dezvăluie mecanismele transformării unui manager preocupat exclusiv (şi cu orice preţ) de profitul cât mai mare, într-un lider pentru care sunt mai importanţi oamenii şi binele lor, consolidând, astfel, performanţele pe termen lung.

Cartea „Principiul Pauzei“ ar trebui să fie un manual obligatoriu pentru managerii români de şcoală nouă, adepţi ai îmbogăţirii peste noapte prin biciuirea până la epuizare a angajaţilor.

Deschizător de drumuri în domeniul dezvoltării leadershipului, Kevin Cashman (prezent în Top 10 Lideri ai Gândirii şi considerat unul dintre cei mai mari traineri de directori) a învăţat din proprie experienţă ce înseamnă să te opreşti în toiul acţiunii pentru a respira, a te regăsi, a te sfătui cu tine însuţi şi a descoperi o cale nebătătorită spre succes.

La fel ca Hanno Beck, autorul cărţii „Banii nu gândesc“, Kevin Cashman consideră că poţi deveni un lider performant doar oferindu-ţi momente în care, singur cu tine, îţi pui întrebări esenţiale şi cauţi răspunsurile potrivite. Evident, nu oricine îşi poate permite o „pauză“ de o lună, în Tanzania, la safari, fără telefon, internet, televizor, ziare, dar te poţi elibera de presiunea lumii exterioare căutând un colţ liniştit, cutreierând aleile unui parc sau ascultând muzică.

Managerii eficienţi sunt instruiţi să deţină cele mai corecte răspunsuri - constată Cashman - în timp ce liderii îşi dezvoltă abilitatea de a pune cele mai profunde întrebări (…) Managerii accelerează ritmul pentru a creşte eficienţa, liderii încetinesc pasul pentru a se conecta la ceea ce este cu adevărat semnificativ, important şi inovator.

Altfel spus, managerul hăituieşte, liderul gândeşte şi empatizează cu echipa sa, bucurându-se de respectul şi solidaritatea acesteia.

Sloganul „Opreşte-te pentru a progresa“ conţine invitaţia la pauză pentru creşterea leadershipului personal, pauză pentru a potenţa creşterea celorlalţi, pauză pentru creşterea culturii inovaţiei. Dar cea mai importantă dintre toate este pauza pentru dezvoltarea conştiinţei de sine, al cărei principiu este astfel enunţat de Lao Tzu: „Cel care îi cunoaşte pe alţii este înţelept. Cel care se cunoaşte pe sine este iluminat“.