0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Medicină Naturistă
  3. Cărţi: Apiterapie
  4. Totul despre apiterapie
Carte

Totul despre apiterapie

Totul despre apiterapie. Editura All
Detalii carte

Autor(i): Rawhi Muin Ali Abdalla
Editura: All
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 392 (13x20 cm)
Preţ: 29,90 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Apiterapia este acea ramură a medicinei naturiste care foloseşte produsele apicole (mierea, polenul, propolisul, ceara, lăptişorul de matcă şi veninul albinelor) pentru prevenirea şi tratarea diverselor afecţiuni.

Autorul (medic pediatru şi cercetător în domeniul apiterapiei) a scris această carte cu gândul la omul bolnav, pentru a-l ajuta în tratamentul multor afecţiuni, dar şi la omul sănătos, deoarece mierea de albine poate fi considerată nu numai medicament, ci şi aliment.

Sunt descrise toate produsele stupului, de la modul de recoltare, depozitare şi ambalare până la proprietăţile farmacologice şi indicaţiile fiecăruia.

În capitole speciale sunt detaliate protocoalele de tratament cu produse apicole în diferite afecţiuni, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.

De asemenea, sunt date reţete speciale pentru folosirea acestor minunate produse în tratamentele cosmetice.

Cuprinsul cărţii: „Totul despre apiterapie“

  • Regatul albinelor (familia de albine), o lume de minuni, curiozităţi şi mistere
    • Membrii familiei de albine
      • Matca
      • Lucrătoarele
      • Trântorii
    • Dezvoltarea familiei de albine
    • înmulţirea familiilor de albine
    • Anatomia albinelor
    • Hrana albinelor
    • Cum construiesc albinele fagurii
    • Cum comunică albinele
    • Cum se produce mierea
    • Albinele şi mediul
    • Cum se împerechează matca sau nunta din stup - altă minune a albinelor
    • Concluzii
  • Apiterapia
    • Definiţie
    • Scurt istoric
    • Avantajele apiterapiei în raport cu medicamentele de sinteză
    • Rolul apiterapeutului
  • Produsele apicole
    • Mierea de albine
      • Definiţie
      • Clasificarea mierii
      • Recoltarea, extragerea, transportul şi depozitarea mierii
      • Duşmanii mierii
      • Calitatea mierii
      • Proprietăţile biologice ale mierii
      • Proprietăţile fizice ale mierii
      • Compoziţia chimică a mierii
      • Mierea ca aliment
      • Proprietăţi farmacologice ale mierii
      • Indicaţiile terapeutice şi curative ale mierii
    • Polenul
      • Definiţie
      • Recoltarea polenului entomofil de către albine
      • Recoltarea polenului adunat de albine de către apicultor
      • Conservarea şi păstrarea polenului
      • Depozitarea polenului
      • Examinarea calitativă a polenului
      • Proprietăţile biofizice ale polenului
      • Compoziţia chimică a polenului
      • Polenul ca aliment
      • Proprietăţile farmacologice ale polenului
      • Indicaţiile polenului
    • Păstura (pâinea albinelor)
      • Definiţie
      • Recoltarea păsturii
      • Depozitarea şi ambalarea păsturii
      • Examinarea calitativă a păsturii
      • Păstura ca aliment
      • Superioritatea păsturii faţă de polen
      • Proprietăţile biofizice ale păsturii
      • Compoziţia chimică a păsturii
      • Proprietăţile farmacologice şi terapeutice ale păsturii
    • Propolisul
      • Puţină istorie
      • Definiţie
      • Cum produc albinele propolisul
      • Rolul şi beneficiile propuiisului pentru colonia de albine
      • Colectarea propolisului din stupi
      • Depozitarea şi păstrarea propolisului
      • Examinarea calitativă a propolisului
      • Proprietăţile fizice şi organoleptice ale propolisului
      • Compoziţia chimică a propolisului
      • Proprietăţile farmacologice ale propolisului
      • Proprietăţile terapeutice ale propolisului
    • Lăptişorul de matcă
      • Definiţie
      • Producerea lăptişorului de matcă
      • Depozitarea, păstrarea şi conservarea lăptişorului de matcă
      • Falsificarea lăptişorului de matcă
      • Examinarea lăptişorului de matcă
      • Proprietăţile fizice şi organoleptice ale lăptişorului de matcă
      • Compoziţia chimică a lăptişorului de matcă
      • Lăptişorul de matcă este un aliment
      • Proprietăţile farmacologice ale lăptişorului de matcă
      • Proprietăţile terapeutice ale lăptişorului de matcă
    • Ceara de albine
      • Definiţie
      • Recoltarea şi extragerea cerii de albine
      • Depozitarea şi păstrarea cerii de albine
      • Examinarea cerii de albine
      • Proprietăţile fizice şi organoleptice
      • Compoziţia chimică a cerii de albine
      • Proprietăţile farmacologice ale cerii de albine
      • Proprietăţile terapeutice şi industriale ale cerii de albine
    • Veninul de albine
      • Definiţie
      • Recoltarea veninului de albine
      • Depozitarea şi păstrarea veninului
      • Falsificarea veninului de albine
      • Proprietăţile organoleptice şi fizice ale veninului de albine
      • Compoziţia chimică a veninului de albine
      • Proprietăţile farmacologice ale veninului de albine
      • Proprietăţile terapeutice ale veninului de albine
    • Apilarnilul
      • Definiţie
      • Recoltarea apilarnilului
      • Ambalarea şi depozitarea apilarnilului
      • Proprietăţile fizice şi organoleptice ale apilarnilului
      • Compoziţia chimică a apilarnilului
      • Apilarnilul ca aliment
      • Proprietăţile farmacologice ale apilarnilului
      • Proprietăţi terapeutice ale apilarnilului
      • Câpăceala (descăpăceala)
      • Definiţie
      • Recoltarea căpăcelii
      • Depozitarea şi păstrarea căpăcelii
      • Compoziţia căpăcelii
      • Falsificarea căpăcelii
      • Proprietăţile terapeutice ale căpăcelii
  • Componentele active din compoziţia produselor apicole şi mecanismul lor de acţiune în organism
    • Vitaminele
      • Vitaminele liposolubile
      • Vitaminele hidrosolubile
      • Substanţele vitaminogene
    • Mineralele
    • Carbohidraţii
    • Proteinele
      • Aminoacizii
      • Glutationii
      • Aminele biogene (neurotransmiţătorii)
      • Peptidele şi polipeptidele
      • Gelatina (colagenul)
    • Lipidele
      • Acizii graşi
      • Fosfolipidele
      • Steroizii
    • Enzimele
    • Acizii organici
    • Acizii nucleici
    • Substanţele fitochimice (substanţe biologic active din vegetale)
      • Pigmenţii vegetali
      • Hormoni, fitohormoni şi fitoestrogeni
      • Produşii metabolici vegetali
  • Protocoalele de tratament cu produse apicole
    • Protocolul de tratament cu miere
      • Forme farmaceutice
      • Modul de administrare
      • Dozajul
      • Contraindicaţii şi precauţii
      • Reacţii adverse
      • Limitele tratamentului
      • Reguli, sfaturi şinformaţii
    • Protocolul de tratament cu polen
      • Forme farmaceutice
      • Mod de administrare
      • Dozajul
      • Contraindicaţii şi precauţii
      • Reacţii adverse
      • Reguli, sfaturi şi informaţii utile
    • Protocolul de tratament cu păstură
      • Forme farmaceutice
      • Modul de administrare
      • Dozajul
      • Contraindicaţii şi precauţii
      • Reacţii adverse
      • Limitele tratamentului
      • Reguli, sfaturi şi informaţii utile
    • Protocolul de tratament cu propolis
      • Forme farmaceutice
      • Modul de administrare
      • Dozajul
      • Contraindicaţii şi precauţii
      • Reacţii adverse
      • Limitele tratamentului
      • Reguli, sfaturi şi informaţii utile
    • Protocolul de tratament cu lăptişor de matcă
      • Forme farmaceutice
      • Mod de administrare
      • Dozaj
      • Contraindicaţii şi precauţii
      • Reacţii adverse
      • Limitele tratamentului
      • Reguli, sfaturi şi informaţii utile
    • Protocolul de tratament cu ceară de albine
      • Forme farmaceutice
      • Mod de administrare
      • Dozaj
      • Contraindicaţii şi precauţii
      • Reacţii adverse
      • Limitele tratamentului
      • Reguli, sfaturi şî informaţii utile
    • Protocolul de tratament cu venin de albine
      • Forme farmaceutice
      • Modul de administrare
      • Contraindicaţii
      • Reacţii adverse şi complicaţii
      • Pregătirea bolnavului
      • Zonele în care se pot aplica înţepăturile de albine sau injecţiile cu apitoxină
      • Protocoalele şi procedurile pentru aplicarea tratamentului cu venin de albine
      • Reguli şi informaţii utile
      • Sfaturi utile pentru apiterapeuţi
      • Limitele tratamentului
    • Protocolul de tratament cu apilarnil
      • Forme farmaceutice
      • Modul de administrare
      • Dozaj
      • Contraindicaţii şi precauţii
      • Reacţii adverse
      • Limitele tratamentului
      • Reguli, sfaturi şi informaţii utile
    • Protocolul de tratament cu căpăceală
      • Forme farmaceutice
      • Mod de administrare
      • Contraindicaţii şi reacţii adverse
  • Acţiuni şi recomandări ale produselor apicole în patologia umană
    • Afecţiunile sistemului nervos
      • Rolul produselor apicole în afecţiunile sistemului nervos
      • Recomandări
    • Afecţiuni oftalmologice
      • Rolul produselor apicole în afecţiunile oftalmologice
      • Recomandări
    • Afecţiunile cavităţii bucale şi ale dinţilor
      • Rolul produselor apicole în stomatologie
      • Recomandări
    • Afecţiunile cardiovasculare
      • Rolul produselor apicole în patologia cardiovasculară
      • Recomandări
      • Recomandări specifice pentru fiecare afecţiune
    • Afecţiunile aparatului respirator superior (ORL) şi inferior
      • Rolul produselor apicole în afecţiunile respiratorii
      • Recomandări
    • Afecţiunile aparatului digestiv
      • Rolul produselor apicole în afecţiunile digestive
      • Recomandări
    • Afecţiunile hepatobiliare
      • Rolul produselor apicole în afecţiunile hepatobiliare
      • Recomandări
    • Afecţiunile urogenitale
      • Rolul produselor apicole în afecţiunile urogenitale
      • Recomandări
    • Afecţiunile sistemului osteoarticular şi muscular (sistemul locomotor)
      • Rolul produselor apicole în afecţiunile sistemului osteoarticular şi muscular
      • Recomandări
    • Hematologia, afecţiunile splinei şi flebologia
      • Rolul produselor apicole în hematologie
      • Recomandări
    • Afecţiunile glandelor endocrine (endocrinologie)
      • Rolul produselor apicole în endocrinologie
      • Recomandări
    • Afecţiuni imunologice
      • Rolul produselor apicole în afecţiunile imunologice
      • Recomandări
    • Infecţiile
      • Rolul produselor apicole în infecţii
      • Recomandări
    • Neoplasmele
      • Rolul produselor apicole în bolile neoplazice
      • Recomandări
    • Radiaţiile
    • Toxicologia
      • Rolul produselor apicole în toxicologie
      • Recomandări
    • Sexologie
      • Rolul produselor apicole în sexologie
      • Recomandări
    • Geriatria şi gerontologia
      • Rolul produselor apicole în geriatrie-gerontologie
      • Recomandări
    • Tulburări de nutriţie (malnutriţie, subnutriţie, denutriţie şi boli carenţiale)
      • Rolul produselor apicole în nutriţie (ca aliment)
      • Recomandările produselor apicole ca aliment (în nutriţie)
      • Malnutriţia, subnutriţia, denutriţia şi bolile carenţiale
      • Rolul produselor apicole în malnutriţie, bolile carenţiale şi recomandări
    • Bolile metabolice
      • Obezitatea
      • Scăderea ponderală - vezi „Malnutriţia“
      • Diabetul zaharat
      • Hipoglicemia
      • Guta şi hiperuricemiile
      • Hiperlipidemiile (hiperlipoproteinemiile)
      • Spasmofilia
    • Pediatrie (afecţiunile copiilor)
      • Rolul produselor apicole în pediatrie
      • Recomandări
    • Obstetrică şi ginecologie
      • Rolul produselor apicole în obstetrică şi ginecologie
      • Recomandări în obstetrică
      • Recomandări în afecţiunile ginecologice
    • Afecţiunile dermatologice
      • Rolul produselor apicole în afecţiunile dermatologice
      • Recomandări
    • Produsele apicole în cosmetică
      • Produsele apicole în cosmetică
      • Recomandări
  • Combinaţii şi asocieri minunate
    • Mierea cu scorţişoară
    • Miere cu negrilică (chimen negru)
    • Miere cu ghimbir
    • Miere cu schinduf (molotru, fân grecesc)
    • Miere cu cimbru
    • Miere cu curmale
    • Miere cu cătină
    • Miere cu germeni de grâu (grâu încolţit)
    • Miere cu drojdie de bere
    • Preparate minunate pe bază de miere
      • Hidromelul
      • Oţetul de mere cu miere
  • Bibliografie selectivă