0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Artă
  3. Ghiduri: Fotografie
  4. Şcoala de fotografie. Compoziţia

PROMOȚIE

Până în 7 decembrie

Reduceri între 12% și 30% la peste 1700 de titluri

Ofertă valabilă în limita stocului disponibil.

Carte

Şcoala de fotografie. Compoziţia

Şcoala de fotografie. Compoziţia. Editura Litera Internaţional
Detalii carte

Autor(i): Michael Freeman
Editura: Litera Internaţional
Colecţia: Şcoala de fotografie
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 160 (21x24 cm)
Preţ: 67,34 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


O fotografie este interpretarea personală a unui eveniment sau a unei scene, este expresia unei poveşti. Prin urmare, baza unei fotografii bune este compoziţia, sau felul în care tu – fotograful – pui laolaltă tot ce încerci să comunici şi creezi un tot unitar.

În esenţă, compoziţia se referă întotdeauna la subiect, la poziţionarea lui şi la cum îl putem plasa în centrul atenţiei. Condiţia de bază a unei compoziţii bune este alegerea inspirată a subiectului; fără o idee clară a ceea ce vrei să surprinzi, nu vei putea crea o fotografie puternică, izbitoare.

Un alt element esenţial este alegerea fundalului – acesta trebuie să stabilească o anumită legătură cu subiectul, să-l pună în valoare şi să creeze o anumită tensiune. În acest sens, geometria joacă un rol extrem de important în crearea unei compoziţii bune.

Învaţă să pui în valoare felul în care interacţionează liniile şi formele, cu ajutorul unor concepte-cheie, precum regula treimilor şi Secţiunea de aur. Fii atent la combinaţiile de lumină, umbră, culoare şi formă. Aprofundează noţiuni precum distanţă focală, profunzime de câmp, spaţiu negativ, panning etc. Parcurge principiile prezentate în fiecare secţiune şi experimentează cât mai mult. În timp, îţi vei descoperi propriul stil şi vei învăţa să creezi compoziţii interesante.