0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Psihologie
  3. Dimensiunile arhetipale ale psihicului
Carte

Dimensiunile arhetipale ale psihicului

Dimensiunile arhetipale ale psihicului. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Marie-Louise von Franz
Editura: Herald
Colecţia: Jungiana
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 400 (13x20 cm)
Preţ: 41,50 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Conform perspectivei psihologiei jungiene, astăzi suntem martorii unei tranziţii cruciale: o perioadă de reacţie împotriva formelor culturale şi religioase care s-au rigidizat şi s-au izolat de izvorul creator al conştientului colectiv. Semnificaţia ascunsă a acestei „urgente psihice“ este aceea că împinge dezvoltarea conştiinţei umane către o renaştere spirituală.

În această carte, eminentul analist jungian Marie-Louise von Franz îşi foloseşte vasta cunoaştere pe care o are despre mituri, basme, vise şi viziuni pentru a arăta modul în care însuşi psihicul colectiv ne-a indicat căile prin care am putea rezolva impasul modern în care ne aflăm.

Autoarea se referă la Mercurius, figura întunecată şi paradoxală din alchimia medievală; la viziunile misticului elveţian Niklaus von Flue; la motivul „vizitatorului necunoscut“ din basme; la Omul Cosmic ca imagine a ţelului dezvoltării umane; şi la multe vise arhetipale ale oamenilor contemporani.

Toate acestea pot fi văzute ca expresii ale unei năzuinţe colective occidentale de reintegrare a naturii şi corpului, a materiei şi spiritului, lucruri care ne ajută, până la urmă, să ne găsim calea, la nivel individual şi colectiv, către o unitate înnoită a existenţei şi culturii.